Dortmund odbio Superligu

Fudbal ostalo 19. apr. 202112:522 komentara
Podeli:
Getty Images/Lars Baron

Dok mnogi evropski velikani čekaju rasplet sukoba između kompanije koja je osnovala Superligu i UEFA i FIFA da bi doneli odluku o učešću u tom takmičenju, iz Borusije Dortmund su jasno poručili da su protiv toga.

„Članovi odbora Evropske asocijacije klubova (ECA) okupili su se u nedelju uveče na virtuelnij konferenciji i potvrdili da odluka Odbora od prošlog petka i dalje važi. Ta odluka podrazumeva da klubovi žele da nastave sa sprovođenjem planirane reforme Lige šampiona od 2024. godine. Članovi Odbora ECA jasno su izneli svoje mišljenje da ne žele Superligu“, rekao je prvi čovek Borusije Hans Joakim Vacke.

On nije tačno naveo o kojim klubovima se radi, ali je rekao da oba nemačka kluba koja su u odboru podržavaju iste stavove. Znamo da je drugi nemački klub Bajern, međutim pojedini mediji kažu da situacija sa Bavarcima, nije tako čista kao sa Borusijom, i da oni još vagaju oko konačne odluke, čekajući pre svega rasplet situacije.

S druge strane klub za koji biste prvo pomislili da je radio na osnivanju Superlige za sada nije prihvatio učešće. Pogađajte, reč je o Pari Sen Žermenu. Sveci su trenutno van priče zbog prvog čoveka kluba Nasera Al Kelaifija, koji je član izvršnog komiteta UEFA i organizator narednog Svetskog prvenstva u fudbalu. Kako je uložio ogroman novac u organizaciju Mundijala u njegovom rodnom Kataru, ne sme da pravi rizične poteze protiv FIFA, a potom i UEFA, vodećih fudbalskih organizacija, koje su protiv Superlige.

Za sada je i Lajpcig odbio učešće u ovom takmičenju.

 

Komentari

Vaš komentar