Duže poluvreme? Prilika za čirlidersice i spektakl

Fudbal ostalo 24. nov. 202119:36 > 19:373 komentara
Podeli:
Čililidersice
REUTERS/Kirby Lee-USA TODAY Sports

Da li je vreme za promene? Bord internacionalne fudbalske asocijacije trebalo bi da se sastane u četvrtak i da diskutuje o promeni trajanja poluvremena na fudbalskim utakmicama.

Ideja iz Južne Amerike

Ideja je da se pauza između dva poluvremena produži sa 15 na 25 minuta, a sve kako bi se gledaocima na stadionima pružio drugačiji vid zabave nego do sada, više u stilu Superboula.

Ova ideja potekla je od KONMEBOL, čiji čelnici veruju da bi njihova takmičenja mogla da profitiraju od ove promene.

To se naročito odnosi na završne događaje, poput finala Kopa Libertadores koje će biti odigrano u subotu između Palmeirasa i Flamenga.

Duža pauza ili ne?

Ovakva promena omogućila bi, na primer, čelnicima Fudbalske asocijacije Engleske, da za vreme finala FA kupa na Vembliju organizuju i neki mini koncert ili nastup.

U agendi oko sastanka se ne spominje Zakon 7, sekcija koja daje detalje oko trajanja poluvremena, ali kako su pojedini mediji preneli ovo će biti završna tema na onlajn sastanku.

Postoji verovatnoća da će predlog iz vrha KONMEBOL biti podržan, ali su određeni članovi Borda već izrazili zabrinutost da bi duža pauza između dva poluvremena mogla da donese i veći broj povreda igrača.

Trenutno pravilo glasi da je igračima omogućen interval odmora između dva poluvremena i da on ne sme biti duži od 15 minuta. Pokušaj da se pauza produži na 20 minuta 2009. godine je bio neuspešan.

Komentari

Vaš komentar