EP (Q): Srbija ispustila Rumuniju, kraj za Crnu Goru

Podeli:
FSS.com

Futsal reprezentacije Srbije i Crne Gore nisu uspele da iskoriste prednost domaćeg parketa protiv Rumunije i Finske. Srbija je protiv Rumunije odigrala nerešeno 4:4, a Crna Gora je posle velike borbe poražena od Finske sa 2:1.

Srbija je ispustila veliku priliku da napravi kapitalan korak ka plasman na Evropsko prvenstvo, jer je protiv Rumunije vodila sa 4:2, ali je na kraju morala da se zadovolji samo bodom.

Srbija je obezbedila drugo mesto u grupi, ali plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, će obezediti pobednici osam grupa i šest najboljih selekcija na koti dva.

Trenutno, Srbija je na sedmom mestu drugoplasiranih ekipa, pa će joj u duelu sa Bosnom i Hercegovinom trebati pozitivan rezultat. Meč je na programu 14. aprila, a prednost domaćeg terena će imati BiH, koja je već obezbedila prvo mesto i plasman na šampionat Evrope.

Strelci za Srbiju, bili su Rakić, Lazarević (dva) i Tomić. Golove za Rumuniju, postigli su Soč (dva), Felipe Oliveira i Cires.

Crna Gora koja je do grupne faze kvalifikacija stigla nakon pobede u baraž mečevima protiv Litvanije, imala je priliku da eventualnom pobedom nad Finskom dođe u priliku da se bori za drugo mesto i plasman na Evropsko prvenstvo.

Posle velike borbe, Finska je u samoj završnici meča uspela da stigne do trijumfa, pa će u direktnom duelu sa Belgijom, odlučivati o tome, ko će se pridružiti Italiji koja je obezbedila prvo mesto i koja je poslednji rival Crne Gore u kvalifikacijama, koje se mogu oceniti kao veoma uspešne.

Gol za Crnu Goru postigao je Ćorović, dok je oba gola za Finsku, koja je od 0:1, stigla do 2:1, postigao Jurkiainen.

Komentari

Vaš komentar