EP U19 (Q): Slovenija prošla, Crna Gora i BiH nisu

Podeli:
FSCG

Posle prvog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu, za igrače do 19 godina, borbu za mesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta nastavlja Slovenija, dok su Crna Gora, Bosna i Hercegovina ostali bez prilike da stignu do šampionata Evrope.

Slovenija je u prvoj rundi stigla od 0:2 do 2:2 protiv Severne Irske. Pobedila je Moldaviju sa 2:0, a protiv Holandije, Slovencija je trebao bod. Stigli su do njega – 0:0. Severna Irska je dobila Moldaviju sa 2:0, pa je bez Evropskog prvenstva ostala Holandija.

FSCG

Crna Gora je poražena od Engleske sa 2:0, od Danske sa 6:1, a na kraju je uspela da sačuba obraz, pobedom nad Gruzijom – 3:1. Golove za Crnu Goru, postigli su Viktor Đukanović dva i Bojan Pavićević. Iz ove grupe, plasman u drugu rundu kvalifikacija su izborile Danska i Engleske.

Bosna i Hercegovina je doživela tri poraza. Poljska je slavila sa 2:0, a Italija i Estonija sa 3:2. Iz ove grupe, plasman u drugu rundu kvalifikacija su izborile Poljska i Estonija.

fudbalska reprezentacija Srbije U19
FSS

Selekcije Srbije, Severne Makedonije i Hrvatske tek očekuju kvalifikacioni turniru. Srbija je u grupi sa Severnom Makedonijom, Norveškom i San Marinom, a Hrvatske je u grupi sa selekcijama Farskih Ostrva, Finske i Izraela.

 

Komentari

Vaš komentar