Evropa za Levu, Mesi izgubio u Francuskoj i Španiji

Fudbal ostalo 6. dec. 202121:262 komentara
Podeli:
Aurelien Meunier, Getty Images

Veoma kontroverzan bio je izbor za Zlatnu loptu "France football." Na kraju je glavna nagrada pripala Lionelu Mesiju, a koliko je bilo polarizovano između njega i Roberta Levandovskog pokazuje i mapa glasanja.

Mesi je dobio centarfora Bajerna ukupno 613 prema 580 glasova, ali veoma je zanimljivo pogledati mapu kako se glasalo po kontinentima, pa i u određenim zemljama. Primera radi u Evropi Levandovski je odneo prilično ubedljivu pobedu nad Mesijem 203:151. Zanimljivo Levandovski je najviše glasova odneo u Francuskoj, gde Mesi igra, a bolji od njega je bio i u Španiji, gde se Argentinac proslavio i igrao dugi niz godina.

povezano

Levandovski je osvojio najviše glasova u velikoj većini evropskih zemalja, između ostalih i u Srbiji i Crnoj Gori, a u nekim je pobeđivao a da Mesi nije završio ni u prvih, tačnije da uopšte nije dobio poene, poput Ukrajine, Moldavije, Mađarske ili Slovenije. Mesi je u Evropi više glasova dobio u Engleskoj, Italiji, Albaniji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, a pobedio je u Irskoj, Velsu, Holandiji, Andori, Luksemburgu i Grčkoj, jedinoj evropskoj zemlji u kojoj Levandovski uopšte nije dobio poene.

Mesi je očekivano osvojio više glasova na američkim kontinentima, a pobedio je i u Aziji. U Brazilu nijedan ni drugi nisu dobili nijedan poen, a najviše je dobio Kevin de Brujne. Očekivano, nisu ni u Egiptu, gde je pobedu odneo Mohamed Salah. Obojica su u svojim zemljama osvojili najviše poena, ali dok je u Poljskoj Mesi bio plasiran na visoko treće mesto, Levandovski u Argentini nije dobio nijedan poen, dok je Mesijev „večiti rival“ Ronaldo došao do čak trećeg mesta.

Mapa rezultata glasanja Mesi – Levandovski

Nema sumnje i ovo glasanje je pokazalo koliko je trka bila napeta i još će se pričati o dodeli Zlatne lopte 2021. bez svake sumnje.

Komentari

Vaš komentar