FIFA preti: Ko igra Superligu Evrope neće SP, EP, LŠ…

Champions League 21. jan. 202120:072 komentara
Podeli:
Đani Infantino
Reuters/Naseem Zeitoon

Svetska fudbalska federacija (FIFA) poručila je svim klubovima i fudbalerima koji nameravaju da učestvuju u novom takmičenju da će im biti zabranjeno da se nadmeću u svim takmičenjima pod organizacijom FIFA i njenih konfederacija, što uključuje Svetsko prvenstvo, Šampionat Evrope, Ligu šampiona...

Fifa je zajedno sa svih šest konfederacija, među kojima je i UEFA, krenula u odlučnu borbu protiv formiranja Superlige Evrope.

Koncept Superlige zamišljen je kao zatvoreno takmičenje „samo za članove“ i mogao bi ozbiljno da ugrozi Ligu šampiona i ostala evropska takmičenja.

Nedavno je bivši predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu izjavio da je katalonski gigant prihvatio ideju da se priključi Superligi jer bi mu to donelo mnogo veću zaradu. Takođe je objavljeno da su se nedavno sastali predsednici Reala i Juventusa, Florenitno Perez i Andrea Anjeli i razgovarali o novom takmičenju.

Međutim, FIFA kojom predsedava Đani Infantino objavila je saopštenje u kome poručuje da takvo takmičenje ne može biti prihvaćemo. 

Svaki klub ili fudbaler koji bi učestvovao u ovakvom takmičenju snosio bi posledice tako što mu ne bi bilo dozvoljeno da se nadmeće u bilo kom takmičenju u organizaciji FIFA ili njenih konfederacija“, piše u saopštenju FIFA.

To u preovodu znači da fudbaleri, koji bi zaigrali u Superligi Evrope, ne bi mogli ubuduće da se takmiče na Svetskim i evropskim prvenstvima, kao ni u Ligi šampiona i ostalim takmičenjima u organizaciji FIFA, UEFA i ostalih konfederacija.

 

Komentari

Vaš komentar