FSS: Podrška UEFA u borbi protiv Superlige

Fudbal ostalo 20. apr. 202110:07 > 10:467 komentara
Podeli:
FOTO: FSS

Povodom odluke 12 bogatih klubova da se formira novo takmičenje Superliga Evrope, oglasio se i Fudbalski savez Srbije.

Krovna organizacija srpskog fudbala pružila je punu podršku UEFA, koja je najavila oštre sankcije prema klubovima osnivačima Superlige.

Fudbalski savez Srbije izražava jasan stav protiv formiranja novog evropskog takmičenja ili tzv. „lige bogatih“, takmičenja koje svojim izraženim egoizmom uzima fudbalu ono što ga je učinilo planetarnim i najpopularnijim, osećaj zajedništva i solidarnosti. Igra koja spaja a ne razdvaja, igra koja svima omogućava neki san, pripada zajedničkoj porodici UEFA i FIFA, sistemu skladnih i organizovanih fudbalskih struktura“ – kaže se između ostalog u saopštenju FSS.

Vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić i generalni sekretar Jovan Šurbatović prisustvovaće 45. kongresu UEFA, koji danas počinje u švajcarskom Montrou.

FSS pruža maksimalnu podršku UEFA u naporima da fudbalska porodica iz svega izađe još jača. Jednostavno, fudbal na terenu, kroz istoriju i rezultate, ne može i ne sme da pravi razliku na bogate i siromašne. I to je ono što je najveća vrednost fudbala. Da šampion bude autsajder, iz lige ispadne favorit. Svako ima pravo izbora, naš izbor je samo jedan – podrška UEFA“.

 

Komentari

Vaš komentar