Futsaleri protiv Finske za SP: Da pokažemo na terenu da smo bolji rival

Podeli:
Futsal reprezentacija Srbije
FSS

Futsal reprezentacija Srbije nalazi se u Finskoj gde ih očekuje revanš meč protiv Finske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a selektor Goran Ivančić ima razloga da bude optimističan pred ovaj duel.

Posle 1:0 u Kragujevcu futsaleri Srbije spremni dočekuju susret u Finskoj, a eventualni uspeh ima ogromnu težinu jer sa evropskog kontinenta samo šest reprezentacija učestvuje na završnoj smotri najboljih svetskih futsal selekcija.

Orlovi su pripreme počeli 1. decembra u SC FSS u Staroj Pazovi, a duel protiv Finske trebalo je da bude igran 10. novembra, pa je odložen zbog problema sa virusom korona i zabrane finske Vlade.

„Iskreno, očekivali smo tada drugačiju odluku FIFA. Zašto ovo kažem? Norvežani se nisu pojavili, izgubili su za zelenim stolom, Englezi se nisu pojavili u Skoplju, izgubili su. Ukrajinci u Švajcarskoj… Tri odluke su bile ono što bi nama išl u korist, međutim, u ovom slučaju je bilo da se igra nova utakmica. Posle svega, ne treba puno da obraćamo pažnju na to što je bilo, naše je da se spremimo i odemo da odigramo utakmicu i pokažemo na terenu da smo bolji rival„, rekao je Ivančić.

Rezultat 1:0 u prvoj utakmici je u fudbalu ogromna prednost pred revanš, ali je u futsalu situacija malo drugačija.

„Nije baš tako velika prednost. Ono što je dobro, nismo primili gol, a imali smo još nekoliko izuzetnih prilika, tako da smo mogli da slavimo sa dva ili tri gola razlike. Mislim da bi onda bila to velika prednost, ovako je sve moguće, jedan gol može da odluči sve. Očekuje nas izuzetno teška utakmica, a ono što ohrabruje je to da nema publike, tako da ni njima nije baš jednostavno igrati kod kuće pred praznim tribinama. Videćemo, moram da kažem da imamo malo problema sa loptom, potšo je potpuno drugačija od naše, mnogo je sporija„, objasnio je Ivančić.

Duel između futsalera Finske i Srbije na programu je u sredu od 17 časova i 15 minuta u Vanti.

Svetsko prvenstvo zakazano je za sledeću godinu i igra se u Litvaniji.

Komentari

Vaš komentar