Futsaleri Srbije se pobedom nad domaćinom oprostili od EP

Podeli:
Futsal Jordany Martinus (R) of the Netherlands competes for the ball with Slobodan Rajcevic (L) of Serbia during the UEFA Futsal Euro 2022 group A match between Netherlands and Serbia at Ziggo Dome on January 28, 2022 in Amsterdam, Netherlands. Netherlands v Serbia: Group A - UEFA Futsal Euro 2022
(Photo by Oliver Hardt - UEFA/UEFA via Getty Images)

Futsal reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Prvenstvu Evrope u Holandiji. Orlovi su u trećem meču grupne faze pobedili domaćina takmičenja Holandiju sa 3:2.

Povezane vesti

Srpski futsaleri odirali su dobar meč i savladali Holanđane nakon velikog preokreta. Međutim, nakon dve startna poraza to je bilo nedovoljno da se obezbedi plasman u narednu fazu.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu FSS, mora se naglasiti da je sastav selektora Dejana Majesa od starta priprema bio suočen sa velikim brojem problema koji su se nastavili i na samom Prvenstvu Evrope. Povrede i koronavirus eliminisali su nekoliko važnih igrača i Srbija je praktično završila učešće na šampionatu da selektor nije mogao da računa na najbolji sastav. Ostaje žal zbog svega navedenog, ali treba istaći činjenicu da je futsal Srbija nastavila sa kontinuiranim učešćem na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima.

STRELCI: 1:0 Martinus 2:08, 2:0 Rakić (ag) 22:31, 2:1 Rajčević 26:23, 2:2 Ramić 31:35, 2:3 Stojčevski 32:05. Dvorana: Zigo Dom.

HOLANDIJA: Kujk, Sadojuni, El Ganuti, Bojuzan, Martinus. De Vit, Kijar, Buzambu, St Džas, Velsbjur, Ataibi, Van den Ejde, Molakari. Selektor Maks Tjaden.

SRBIJA: Momčilović, Ramić, Tomić, Petrov, Rajčević. Vulić, Aleksić, Kocić, Matijević, Pršić, Lazarević, Rakić, Milosavljević, Stojčevski. Selektor Dejan Majes.

U drugom meču iste grupe Portugal je pobedio Ukrajinu sa 1:0. Portugalci su osvojio prvo mesto sa maksimalnih devet bodova, druga je Ukrajina zahvaljući najboljoj gol razlici u odnosu na Holandiju i Srbiju. Sve tri selekcije osvojile su po tri boda.

U drugoj grupi Slovenija je poražena od Finske sa 2:1, dok je Kazahstan bio ubedljiv protiv italije 4:1. Prvo mesto osvojio je Kazahstan sa sedam bodova, druga je Finska sa četiri, dok su Italija i Sloveinja završile takmičenje sa po dva boda.

Komentari

Vaš komentar