Gravina: Da se zapitamo šta je potrebno za spas fudbala

Fudbal ostalo 6. maj. 202119:16
Podeli:
Paolo Bruno Getty Images Sport

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina prokomentarisao je propali projekat Superlige i naglasio da rezanje troškova neće rešiti krizu koja je nastala u srcu fudbala.

Evropska fudbalska unija još uvek nije konkretno odlučila na koji će način kazniti 12 klubova koji su pokušali da osnuju Superligu, uključujući tu i tri italijanska kluba – Juventus, Milan i Inter.

„U razmaku od 48 sati bili smo suočeni sa brojnim napadaima da moramo da uzvratimo udarac jer je Italija bila jedna od zemalja čiji su klubovi bili uključeni u ovaj nespretni projekat“, rekao je Gravina.

„Ono što se dogodilo bilo je, a i dalje jeste, prilika da se zapitamo šta je ono što nam je potrebno da sačuvamo fudbal za buduća pokolenja“, dodao je prvi čovek italijanskog fudbala.

Troškovi koje klubovi imaju postaju vrtoglavi, Gravina insistira da uvođenje ograničenja plata i rezanje troškova nije rešenje za sve probleme:

„Ne možemo se razvijati kroz to da smanjujemo plate, ono što nam je potrebno je bolja i šira distribucija sredstava kroz ceo sistem. Tokom pandemije smo imali 200.000 manje registrovanih igrača u našem savezu, to znači da ćemo imati mnogo manje mladih igrača, ono što moramo da uradimo je da nađemo način da se sport kao takav održi“, zaključio je Gravina.

Komentari

Vaš komentar