Hteo da spreči dogovoren rezultat, optužen za nameštanje

Fudbal ostalo 25. sep. 202113:242 komentara
Podeli:
fudbal lopta
Shutterstock, Inc

Postigao je dva autogola kako bi sprečio unapred dogovoren rezultat svog tima. Sada je on optužen za nameštanje utakmice.

Hašmin Musa postigao je dva autogola u porazu svog Inter Aliesa od Ašanti Golda 7:0. Ušao je kao zamena, a nakon utakmice je novinarima ispričao da je namerno postigao dva autogola jer je imao informaciju da je bilo dogovoreno da meč bude namešten te da je trebalo da njegov tim izgubi rezultatom 5:1. Tvrdio je da je samo želeo da spreči nameštanje utakmice.

Posle svega, on je sada jedan od ukupno 18 igrača i šest zvaničnika koji su optuženi za brojne prekršaje. Svi su takođe optuženi za nameštanje utakmice.

„Dok smo bili u hotelu, čuo sam da je dogovoreno da utakmicu izgubimo rezultatom 5:1. Odlučio sam da ne dozvolim da se to dogodi jer sam veliki protivnik kladionica i klađenja. Posle utakmice su bili ljuti na mene što sam im pokvario dogovor“, rekao je medijima Musa koji se nakon svega našao među optuženima za nameštanje uz trojicu svojih saigrača i 15 igrača iz redova šampiona Ašanti Golda.

Među optuženima su trener, tim menadžer i prvi zvaničnik Inter Aliesa kao i predsednik i izvršni direktor Ašanti Golda, a slučaj će se naći pred Fudbalskim savezom Gane u ponedeljak 27. septembra.

„Nismo uradili ništa loše, pa sve vreme pobeđujemo sa po četiri, pet golova. Vodili smo 5:0 kada je njihov defanzivac Musa postigao dva autogola. Mislim da njega treba da krive. Da li treba kriviti nas? To je samo iskazivanje ljubomore i želja da se uništi reputacija našeg kluba, nisam razgovarao sa predsednicima drugih klubova, nisam razgovarao sa bilo kim, nismo uradili ništa“, rekao je predsednik Ašanti Golda Kvaku Frimpong za BBC.

Komentari

Vaš komentar