Imenujte ovu čuvenu desetku Džej lige? Naravno – Piksi!

Fudbal ostalo 13. feb 20229:16 > 9:17
Podeli:
Dragan Stojkovic (Nagoya Grampus Eight)
Guliverimage /imago/AFLOSPORT

Malo, malo, a Japanci podsećaju na jednu od najvećih zvezda u istoriji Džej lige...

Povezane vesti

Novi šampionat elitne japanske lige kreće sledećeg vikenda, a Džej liga svakodnevno preko društvenih mreža podgrejava atmosferu. Podseća na velike događaje i svetske zvezde koje su igrale u Zemlji izlazazećeg sunca.

Tako je par dana uoči finala za Superkup Japana između Urave Red Dajmonds i šampiona Kavasaki Frontalea, kojim je zvanično otvorena nova sezona (pobedila Urava 2:0), pojavio tvit sa slikom Dragana Stojkovića. Piksi je okrenut leđima, a pitanje je bilo da navijači pogode „koja je ova čuvena desetka Džej lige?“

Većina je iz prve pogodila da je to Dragan Stojković, odnosno Pixy, kako u Japanu zovu legendu jugoslovenskog i srpskog fudbala i aktuelnog selektora.

Dragan Stojković je dres Grampas Ejt Nagoje nosio od 1994. do 2001. godine i bio u tom periodu jedan od najboljih fudbalera u Japanu. Jedno vreme trenirao ga je proslavljeni francuski trener Arsen Venger. U Nagoji je između ostalih igrao i sa čuvenim Englezom Garijem Linekerom, kao i sa kumom i saigračem iz reprezentacije Jugoslavije, Dragišom Binićem.

Stojković je kasnije podjednako uspešno radio i kao trener u Nagoji (2008-2013).

 

Komentari

Vaš komentar