Ivanović za SK: U Šahtjoru tri i po godine!

Podeli:
Đorđe Ivanović
Imago Sports

Mogao na nekoliko strana (pozivi su se nizali iz raznih delova Evrope), Đorđe Ivanović je birao, birao i na kraju izabrao Šahtjor Soligorsk, šampionski klub Belorusije.

Sve sam se dogovorio, ugovor je na tri i po godine“, potrvđuje Ivanović informaciju koja je ekskluzivno doprla do Sport Kluba.

Sada već bivši prvotimac ljubljanske Olimpije, proglašen za najboljeg fudbalera prošle sezone na slovenačkim prostorima, strelac 13 golova i asistent osam puta, priklonio se, dakle, Belorusima, odbacivši sve njihove konkurente, a imao je i te kako valjan razlog…

Najkonkretnija, finansijski najjača ponuda“, u kratkim crtama objasnio je Ivanović za SK zašto je odlepršao u jato ekipe koja je u dramatičnoj završnici osvojila krunu u prvenstvu za nama, a sad, bez izgubljenog boda u 12 kola, korača ka novoj (trećoj) šampionskoj zvezdici u tamošnjoj Premijer ligi.

Stvari su se, podsetimo, debelo promenile u fudbalu Belorusije, nekada neuporedivi BATE Borisov svrgnut je sa čela i po ulaganjima u pojačanja, pare su (s njima i kvalitet) u Soligorsku, ne čudi što je angažovan čitav niz respektabilnih internacionalaca, nekako je, ipak, najintrigantnije što su najmoćniji domaći igrači, Stasevič i Filipenko, pristigli baš iz Borisova. Vladar je novi, ma, sve je novo u Belorusiji, kao što je, uostalom, i Đorđe Ivanović novi lik u ambicioznim projektima Soligorska. Pa, neka se posreći!

Komentari

Vaš komentar