Iznenađujuća odluka: Dejan Joveljić ide u MLS!

Fudbal ostalo 28. jul. 202122:59 > 29. jul. 2021 1:031 komentar
Podeli:
Dejan Joveljić
GEPA pictures/Christian Walgram

Srpski napadač Dejan Joveljić karijeru nastavlja u MLS, pošto je dogovorio saradnju na četiri i po godine sa Los Anđeles Galaksijem, javlja dobro obavešteni Fabricio Romano.

Pomalo iznenađujuću odluku doneo je talentovani igrač ponikao u Crvenoj zvezdi. Dosadašnja praksa pokazala je da preko Atlantika uglavnom idu fudbaleri u poznom dobu, u potrazi za potpuno novim izazovom, pre nego što okače kopačke o klin, ali je Joveljić putem Sjedinjenih Američkih Država krenuo praktično na početku seniorske karijere.

Posle neuspeha da se izbori za mesto u Ajntraht Frankfurtu (prethodnih godinu i po dana proveo na pozajmicama u Anderlehtu i Volfsbergeru), 21-godišnjak iz Bijeljine seli se u Galaksi. Posao bi trebalo da bude ozvaničen najkasnije do petka.

Galaksi važi za jedan od boljih timova u MLS. Posle 15 kola ove sezone zauzima treće mesto u zapadnoj konferenciji sa 25 bodova, sedam manje od lidera Sijetl Saundersa.

Podsetimo, napad tima iz Kalifornije ne tako davno predvodio je Zlatan Ibrahimović. Sada će ta uloga pripasti Dejanu Joveljiću.

Komentari

Vaš komentar