Jokanović za SK: Vraćam se u Evropu, srećno Piksiju i Srbiji

Fudbal ostalo 23. mar 202111:35 > 11:392 komentara
Podeli:
Reuters/Andrew Boyers

Godine lete (sve može da se pobedi u životu, samo ne vreme), predstojećeg leta ističe dvosezonski ugovor katarske Al Garafe sa srpskim trenerom Slavišom Jokanovićem (52).

Rastaju se prijatelji. I, svi bi, posle svega, rekli: a bilo nam je, bilo nam je lepo. Zadovoljna jedna, zadovoljna druga strana. Ima li nešto lepše nego u takvom raspoloženju pružiti ruku, osmehnuti se, zagrliti, poželeti sreću… Do nekog novog susreta. U nekom drugom vremenu.

„Do kraja ću maksimalno da ispoštujem mesto na kojem sedim. Dužnost, obaveza prema klubu i njegovim divnim ljudima. Nezaboravno iskustvo“, naglašava Jokanović (64 puta reprezentativac) u razgovoru za Sport Klub.

Reči u kojima je stalo toliko toga da služi za ponos. Jokanović polako pakuje torbe i ide na novi put…

„Tako stvari stoje. I, budite sigurni, neću ići ni u Emirate, ni u Saudijsku Arabiju, ni u Kinu, vratiću se Evropi!“

Malo, malo i negde osvane kako se pojedini klubovi iz raznih delova sveta interesuju za internacionalca, koji je poseban trenerski pečat ostavio na Ostrvu, predvodivši ekipe Votforda i Fulama, ne udvarajući se nikome, terajući, radeći po svome.

Mnogi imaju želju, pa i Šefild junajted, učesnik Čempionišipa, u tekućoj nedelji apostrofiran u tamošnjoj štampi kao kandidat za Jokanovićev paraf, mnogi bi da trče, a samo srpski trener bira favorite. U prilici je, namestilo mu se, zaslužio je, ništa nije slučajno.

„Najviše me znaju u Engleskoj, prirodno. Zašto, ipak, ne uzeti u obzir i druge evropske opcije? Pričam hipotetički, a, šta će biti…O tom-potom.“

Gde biste i šta biste najradije?

„Lopta će me odvesti na Stari kontinent, to je moj cilj, nadam se i njen“, nasmejao se Jokanović (igrao za Novi Sad, Vojvodinu, Partizan, Ovijedo, Tenerife, Deportivo la Korunju, Čelsi i Mursiju, dok u njegovom trenerskom kartonu stoje imena Partizana, Muangtong junajteda, Levskog, Erkulesa, Votforda, Makabija, Fulama i Al Garafe).

Vi iz Katara, a srpska selekcija bi baš u Katar?

„Želim Piksiju svu sreću ovoga sveta, kako njemu tako i izabranicima koje počev od srede, 24. marta, uvodi u planetarne kvalifikacije, raduj se Srbijo!“

Sa selektorom Piksijem Stojkovićem – osvedočeno prijateljstvo?

„Družili smo se godinama u reprezentaciji, često se viđali i kasnije, dolazio je u Englesku, posećivao treninge Votforda i Fulama, gledao utakmice na kojima sam komandovao sa klupe, izlazili smo na večere…Zaljubljenik u fudbal, izuzetno inteligentan, rečit, harizmatičan čovek. Prava osoba za posao koji je nedavno prihvatio. A, kakav je igrač bio? Jedan od najboljih svih vremena u zemlji koja se zvala Jugoslavija. U trenerskom naletu, između angažmana u Japanu i Kini bio blizu transfera u Englesku, znam dobro kakav je profesionalac i da ni minut nije gubio otkad je potpisao ugovor sa FS Srbije, analizirao je i naše i protivničke igrače, za svaku varijantu se pripremao…Šest treninga, tri utakmice. Za početak. Srećno, prijatelju“, rekao je Slaviša Jokanović.

Glas iz daljine, glas za Piksija. I Srbiju!

Komentari

Vaš komentar