Kamber za SK: Gazda Honveda ne sme ženi da pomene premije!

Podeli:
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Na muci se poznaje – Honved. U najvažnijem prolećnom susretu (pretposlednje kolo prvenstva), 1:0 na stadionu Budafoka, za opstanak ekipe iskusnog internacionalca Đorđa Kambera  u društvu najboljih mađarskih timova!

Gazda je ispunio obećanje, svim igračima darivao bogatu premiju i priznao, u svlačionici, da supruzi ne sme da pomene koliko je novca izdvojio, ne samo za ovu, već odigranu, nego i za sledeću utakmicu sa šampionom Ferencvarošem“, ističe Kamber (u Honvedu od 2015. godine) za Sport Klub.

Povezane vesti

Otkud sad premija i za poslednju rundu kad je opstanak obezbeđen (tabela: Honved 37, Diošđer 33, Budafok 30 bodova)?

Priča je tekla ovako: do pre nekoliko dana sve je bilo pod velikim znakom pitanja, mnogi su verovali da će Diošđer da savlada Ujpešt, što bi Honvedu zakomplikovalo položaj i primoralo da osvoji svih šest bodova do kraja trke. Automatski su se vezali Budafok i Ferencvaroš, gazda je rekao ono što je imao i ostao pri tome čak i po saznanju da Diošđer nije izvukao više od boda, a, kao šlag je naišao i naš trijumf nad Budafokom. No, kad se jedanput kaže, to je zakovano. Svaka čast, gospodine!

Ogromno olakšanje, pao je kamen sa srca?

Navijači su se pribojavali da ne doživimo sudbinu Vašaša i Debrecena, koji su u godini kada su izgradili moderne stadione ispali iz Lige, to je opterećivalo i igrače, i stručni štab, i rukovodstvo Honveda. Nije, hvala ti Bože, bilo suđeno da takva sudbina zadesi i Honved. Još nešto: igrao sam na otvaranju tog lepog objekta, tražio da igram za drugi tim Honveda pred 8.500 praznih stolica, stadion  je ugostio i mlade reprezentacije na EP, a, oko njega se mnogo toga dešavalo, bilo je nečistih stvari, mućki, Uprava Honveda je izdvojila novac, platila izgradnju, pritom nije dobila sve što je ugovorom definisano i otud je odbila da primi radove, potkrali su se brojni propusti, umešao se i FS Mađarske…Nekako se ispeglalo.

Sve pada u senku posle onoga što je Honved ispunio proteklog vikenda?

Tako je, ovo su trenuci za uživanje, ne baš kao oni kada smo 2017. godine osvojili titulu, ali, opet imamo šta da slavimo. Ostaje, takođe, utisak, da smo mogli, i morali, sve da okončamo u prvom poluvremenu budimpeštanskog dvoboja, propustili smo tri zicera, da bi desni bek Mezgrani, u nastavku, bombom sa 25 metara, u 53. minutu, otvorio bravu. Radost do neba! Po završetku duela sa Budafokom snimio sam u hodniku, ispred svlačionica, i oduševljenog Petera Szijarta, ministra spoljnih poslova u Vladi Mađarske, on je redovan na utakmicama Honveda, veliki navijač kluba.

Kamber? U poodmaklim fudbalskim godinama (38), poseduje i mađarski pasoš, igrao bi i sledeće sezone da se Honved kojim slučajem preselio u niži rang, takmičenje gde nema mesta za strance. Pošto stvari sa statusom Honveda stoje drugačije…

Obaviću razgovor sa rukovodstvom, sve je otvoreno, nije isključeno da i od jeseni budem na glavnoj sceni, kao što je i moguće da dobijem neku od funkcija u klupskom aparatu“, otkrio je Đorđe Kamber (Zastava Kragujevac, Remont Čačak, OFK Beograd, Mačva, Srem, Željezničar Sarajevo,  Diošđer, Zalaegerseg, Đer, Honved) za Sport Klub.

Komentari

Vaš komentar