Kolena kažu: Dosta je! Valensija se povlači

Fudbal ostalo 13. maj. 202114:31 > 18:302 komentara
Podeli:
Antonio Valencia
AP Photo/Rui Vieira, File

Ekvadorski fudbaler Antonio Valensija (36) je objavio u sredu da se povlači iz fudbala. Nekadašnji kapiten Mančester Junajteda mora da okonča karijeru u Meksiku zbog hroničnih problema sa kolenima.

Antonio je u trenutku povlačenja igrač meksičkog Kerterara, a baš je taj klub upriličio konferenciju za medije na kojoj je fudbaler obrazložio penzionisanje.

Povreda se desila kada sam imao 29 godina, probao sam da nastavim bez operacije, funkcionisalo je ali svaki put kada se bol pojavljivao bilo je sve teže i došlo je vreme da se zahvalim ovom divnom sportu. Teška je odluka jer osećam da sam mentalno jak, ali ima neček što ne valja u mom telu. Tužno je gledati saigrače koji treniraju 100 odsto, a da ti moraš da tužan odeš sa treninga. Nije u redu prema mojim saigračima koji treniraju 100 odsto, a da sam ja na 40“ rekao je Antonio Valensija.

Ekvadorac je u karijeri nastupao za El Nasional u rodnom Ekvadoru, zatim je bio u Viljarealu, Viganu, deset godina u Mančester Junajtedu sa kojim se razišao 2019. godine. Igrao je potom za LDU Kito i Keretaro. Sa Junajtedom je osvojio dve Premijer lige, jedan FA Kup, a 2017. je podigao pehar Lige Evrope. Sa ekvadorskom reprezentacijom, za koju je nastupio 99 puta je igrao u dva navrata na Svetskom kupu.

Komentari

Vaš komentar