Libertadores: Boka ispala na penale, tuča igrača i policije

Fudbal ostalo 21. jul 20219:19 > 10:38
Hulk, Atletiko Mineiro
Dudu Macedo Fotoarena

Boka Juniors je ispala od brazilskog Atletik Mineira i to na penale posle dve utakmice bez golova. Sao Paulo je dobio argentinski Rasing 3:1 i prošao je među osam najboljih.

Posle 0:0 u prvom meču, u drugom je Atletiko bio tim koji je imao inicijativu koju nije pretvorio u gol. Nešto bolje šanse je brazilski tim imao u drugom poluvremenu, a jednu čak u nadoknadi meča. Ipak ostalo je 0:0, a odmah se pristupilo penalima.

Prva penal serija nije nagovestila ispadanje Boke jer je Markos Roho pohodio za argentinski tim, dok je na drugoj strani Hulk promašio. Ipak naredne tri serije Boka ne koristi, dok su za Atletiko pogađali Fernandes, Alonso i golman Everson. On je inače bio i najveći heroj Atletika jer je odbranio dva penala igračima Boke.

Posle meča su počeli sukobi između igrača Atletika i Boke, a u sve su se umešali i čelnici brazilskog kluba, redari i policajci. Privedeno je čak osam igrača argentinskog kluba, a mediji iz Buenos Airesa pišu da je ambasador Argentine u Brazilu morao da interveniše da ih brazilske vlasti puste. Među igračima koji su bili najratoborniji je bio Markos Roho koji je uzeo i protivpožarni aparat.

Sao Paulo je u četvrtini finala posle 3:1 u Argentini protiv Rasinga. Ukupnim rezultatom 4:2 brazilski tim ide dalje, a pitanje pobednika je otklonjeno za sat vremena ove utakmice. Rigoni je dao gol u 44. minutu za Sao Paolo, pogodio je i Markinjos na početku drugog poluvremena, da bi Rigoni drugim golom i to u 57. minutu postavio konačan rezultat. Korea je smanjio na 3:1 u 63. minutu i tako samo ublažio poraz.

Komentari

Vaš komentar