„Ludak“, svetski rekorder, objavio kraj karijere

Podeli:
Sebastijan Abreu
Guliverimage/AP Photo/Roberto Candia

Urugvajski napadač Sebastijan Loko Abreu, koji je igrao za rekordni 31 klub, završio je karijeru u 44. godini.

“Došao je dan kad, za promenu, ja dajem otkaz,” izjavio je Abreu, koji je po broju klubova za koje je igrao dobio mesto i u Ginisovoj knjizi rekorda.

Poslednju utakmicu odigrao je u petak za ekipu Sud Amerika u urugvajskom prvenstvu, a već planira da nastavi trenersku karijeru koju je započeo u El Salvadoru, sa Santa Teklom, i u Urugvaju, sa Boston Riverom.

Abreu je igrao u deset zemalja sveta, a njegovi klubovi su bili većinom južnoamerički, počevši od Defensor Sportinga, gde je počeo karijeru, do urugvajskih Nasionala, Sentral Espanjola, Boston Rivera i Amerike.

Tu su i tri argentinska kluba – San Lorenco, River Plata i Rosario Sentral i šest brazilskih – Le Gremio de Porto Alegre, Botafogo, Figueirense, Bangu, Rio Branko i Atletic Klub. Urugvajac je igrao i za španske Deportivo La Korunju i Real Sosijedad.

Fudbalski put odveo ga je i u Meksiko, igrao je za Tekos de Gvadalaharu, Kruz Azul, Americu, Dorados de Sinaola (klub koji je nakratko trenirao Dijego Maradona), San Luis i Tigres de Monterej.

Fudbalsku biografiuju upotpunio je u Beitar Jerusalimu, Arisu iz Soluna, ekvadorkom Aukasu, paragvajskom Sol de Ameriki, salvadorskom Santa Tekli i čileanskim klubovima Deportesu Puerto Mont, Audaks Italiano i Deportes Magalanes.

Komentari

Vaš komentar