Mihajlović za SK: Zvezda je bolji tim od Makabija

Podeli:
Foto FK Crvena zvezda _slavlje pjunik
Foto FK Crvena zvezda

Ibi ono što je moralo biti, Crvena zvezda i Makabi su preskočili prepreke u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i zakazaliplej-of dvomeč u nadmetanju za ulazak u grupnu fazu evropske elite. Očekivano. Zasluženo!

Odgledao sam obe utakmice, Zvezda sa četvrt gasa do 2:0 u revanšu protiv Pjunika, dok je izraelski sastav, uz bezbolan poraz, potrošio nešto više energije na putu do svog cilja, eliminacije Apolona. Mogu li, pod uslovom da prethodno u igru uvedem i Makabijev atinski susret sa Olimpijakosom i sve što je prikazano u Beogradu i Haifi, da se upustim u prognozu onoga što trenutno najviše zaokuplja simpatizere srpskog prvaka? Mogu, naravno. Zvezda je kvalitetnija, ozbiljnija ekipa, Zvezda će da izbaci Makabi“, predviđa Vesko Mihajlović, stanovnik Kipra, bivši istaknuti ofanzivac Vojvodine, kasnije golgeter nekoliko klubova na rajskom ostrvu, aktuelni šef Omladinske škole Anortozisa, u razgovoru za Sport Klub.

privatna arhiva

 

Prilično hrabro, na prvu loptu, pravo u čelo?

Ne bih da se menjam u ovim godinama, moje pravo, moj stil“, osmehnuo se Mihajlović.

U ranijim kontaktima mnogo ste hvalili Makabi?

Hvalim ga i dalje.“

Ako se to zna, na čemu posebno temeljite optimizam vezan za Zvezdu?

Sastaju se dva dobra tima, ali, osnovno, najosnovnije, Zvezda je bolji tim.“

Gde će srpski prvak da traži prolaz?

Odbrana Makabija je ranjiva, ne trpi pritisak, hvata je panika, teško iznosi loptu – uočilo se u sinoćnjem duelu na stadionu Apolona. Šta je još zanimljivo, na šta bi trebalo da se obrati pažnja? Kod izvođenja kornera, sad pominjem kvalitet Makabija, ako se lopta izbaci, onda nastaju problemi za protivnika, spasavaj se ko može, kontranapadi su glavno oružje Izraelaca. Uopšte gledano, ofanzivci su najubedljivije oružje Makabija, momci su jaki, brzi kao struja…“

Šanse su se ređale pred oba gola u Limasolu?

Kad neko juri rezultat, postigne dva gola u prvih 25 minuta i zatim, misleći da može da pokrije minus iz ranijeg obračuna, sve karte baci u napad, stvara se prostor i za protivnika, ovoga puta za Makabi, koji je pogodio i prečku, i stativu, često preteći izvanrednom golmanu Aleksandru Jovanoviću. Propuštena prilika kod 0:2 ulazi, svakako, u red najvećih promašaja sezone, lopta se nalazila 20 centimetara od gol linije, neverovatno?! U sličnoj poziciji našli su se i domaći igrači u finišu utakmice, minut 84. Da se, kojim slučajem, tada zatresla mreža…Šta bi bilo da je bilo…Uglavnom, presudio je meč u Haifi kada je Makabi pregazio Apolon: Jovanović je imao stotinu ruku, pa ipak, iako je, zahvaljujući sjajnom refleksu, skinuo niz zicera, nije mogao sve da odbrani, na njegov račun odlazi i sijaset pohvala za učinjeno u revanšu, on je za reprezentaciju!“

Makabi i Crvena zvezda počinju merenje sledeće nedelje u Izraelu?
„Pred 30.000 navijača koji grme i stvaraju izuzetnu atmosferu…To treba čuti i doživeti. Više bih voleo da se kreće od Beograda, no, rekoh već: Zvezda ide u Ligu šampiona“, zaključio je Vesko Mihajlović za Sport Klub.

 

Neka bude tako.

Komentari

Vaš komentar