„Nisam hteo da odem iz Maradonine kuće“

Podeli:
Marcelo Endelli, Getty Images Sport

Nekadašnji fudbaler Rome i reprezentativac Italije Daniele De Rosi karijeru je završio u januaru 2020. u dresu Boke Juniors.

Povezane vesti

Šest meseci proveo je u čuvenom argentinskom klubu, a dok je nosio Bokin dres bio je i gost Dijega Maradone u Buenos Ajresu.

Bilo je neverovatno. Nisam mislila da stvarno želi da me upozna, ali kad sam otišao do njegove kuće, nikako nisam hteo da odem. Želeo je da me upozna, razgovarali smo o njegovoj zemlji i Boki. Bio je zaista posebna osoba. Kad sam čuo vest da je umro, nisam želeo da verujem. Da budem iskren, još se borim da u to verujem. Ne može da umre, on je legenda,“ rekao je De Rosi.

Posednjih šest meseci karijere legendarni igrač Rome proveo je u Boki Juniors.

Nedostaju mi ​​Boka i Argentina. Uživao sam u svakoj minuti svog vremena tamo. Nisam mogao da dam sve od sebe i to me bolelo jer sam stigao bez mnogo treninga. Želeo sam da igram kao da još imam 27 godina, ali to nije bilo moguće. Boka je želela da me zadrži još nekoliko meseci, posebno Huan Roman Rikelme, ali objasnio sam svoju situaciju i poštivali su činjenicu da sam potreban porodici.

De Rosi je naglasio da je u stalnom kontaktu sa nekadašnjim saigračem, a danas direktorom Boke Nikolasom Burdisom.

„Takođe, redovno se čujem sa Karlosom Tevezom.“

Italijan trenutno uči za trenera jer želi da krene stopama svog oca Alberta, koji je dugi niz godina trenirao mlađe kategorije u Romi.

Moje prvo trenersko iskustvo sigurno će biti u Evropi, ali jednog bih voleo da se vratim u Boku,“ dodao je 37-godišnjak.

Učio sam od svih trenera sa kojima sam radio, ali izdvojio bih Luisa Enrikea. Ima etički kodeks i naučio me kako da se nosim sa grupom, poštiujem ​​trenera i saigrače. Imao sam prelepe godine sa Lućianom Spaletijem i Antoniom Konteom, koji su fenomenalni treneri.

 

Komentari

Vaš komentar