Odlazak iz Jermenije: Milanović završio misiju u Alaškertu

Milan Milanović
GEPA pictures /Wolfgang Jannach/via Guliver

Posao je okončan – Milan Milanović nije više trener jermenskog šampiona Alaškerta.

Vratio se u Beograd, u očekivanju narednog koraka.

„Završena je dvoipomesečna saradnja, definisana ugovorom. Lepo iskustvo, prožeto odličnim rezultatima, nezaboravnih pet mečeva u Ligi konferencije… Ostaje možda žal za poslednjom utakmicom, već viđenom pobedom nad Makabijem. Primili smo gol u poslednjem minutu za remi (1:1), uprkos inicijativi i jednoj od najboljih partija pod mojim vođstvom“, ponosan je Milan Milanović na učinak u dalekom Jerevanu.

Povezano

#related-news_1

Srpski stručnjak zatekao je Alaškert pri začelju tabele. Spakovao je u mandat devet utakmica šampionata, sa šest pobeda, dva remija i porazom od lidera Ararat Jermenije. Na evropskim terenima – u pet mečeva osvojio je bod.

„U poslednjih pet kola imali smo stopostotan učinak, izvili se iznad trenutka i rapidno napredovali… Imao sam želju da ostanem, naravno, pod drugačijim uslovima. Nismo se dogovorili, logično je bilo da svako krene svojim putem.“

Imao je sreću Milanović da na fudbalskom istoku vodi ekipe šampionskog pedigrea – pre Alaškerta, moldavski Šerif i kazahstanski Irtiš. S novogodišnjim danima bio je blizu povratka u Kazahstan.

„Javili su se ljudi iz ambicioznog superligaša Turana. Sve smo dogovorili, međutim, politička dešavanja odložila su privremeno potpis ugovora. Situacija se okrenula na drugu stranu, izabrali su Vladimira Gazajeva, sina poznatog Valerija. Istok jeste trenerska atrakcija, nadam se da ću u budućnosti voditi ekipu šampionske tradicije, sa isto takvim i ambicijama. Iz Srbije me niko nije zvao…“, istakao je Milan Milanović, jedan od trenera sa najdužim stažom na superligaškim terenima.

Osula se poslednjih dana i srpska igračka kolonija u Alaškertu. U klubu su ostali samo golman Ognjen Čančarević i ofanzivac Marko Milinković, dok su se Mihajlo Jovanović i Aleksandar Glišić preselili u uzbekistanski Dinamo.

 

 

Komentari

Vaš komentar