Orban daje milione da Superkup Italije bude u njegovom selu

Fudbal ostalo 25. sep 202215:103 komentara
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Premijer Mađarske Viktor Orban ponudio je Italijanima osam miliona evra kako bi se utakmica njihovog Superkupa održala na stadionu "Pančo arena", koji se nalazi u njegovom rodnom selu Felčutu, piše "La Republika".

Orbanovo rodno mesto nalazi se 35 kilometara od Budimpešte i imao oko 2.000 stanovnika. Široj javnosti postalo je poznato kada je 2009. godine postalo ubedljivo najbogatije selo u Mađarskoj sa najvećim brojem bogataša po glavi stanovnika. Mnogi to povezuju upravo sa Orbanom i optužuju ga za tešku korupciju.

Prvi čovek Mađarske zalagao se da se u Felčutu naprave brojni infrastrukturni objekti poput stadiona „Pančo arena“, na kome igra FK Puškaš. Orban je sada otišao korak dalje i ponudio Italijanima da tu održe utakmicu svog Superkupa u zamenu za novac.

Milan i Inter, koji bi trebalo u januaru 2023. godine da odigraju tu utakmicu,  nemaju ništa protiv jer tako  ne bi morali da  putuju pet hiljada kilometara do Rijada u Saudijskoj Arabiji, gde je zasad plan da se utakmica održi.

Međutim, malobrojni čelnici Fudbalskog saveza Italije su iz političkih razloga protiv toga, ali kako stvari stoje njihovi glasovi neće previše uticati na konačnu odluku.

Komentari

Vaš komentar