Overmars sportski direktor Antverpena

Fudbal ostalo 21. mar 202215:34 > 15:35
Podeli:
REUTERS/Denis Balibouse

Nije dugo čekao Mark Overmars novi posao, pošto se pre dva meseca povukao sa mesta sportskog direktora Ajaksa, kada je utvrđeno da je radnicama u klubu slao neprikladne poruke.

Nekada sjajni napadač otišao je iz Amsterdama posle razgovora sa klupskim odborom i izvršnim direktorom Edvinom Van Der Sarom.

povezane vesti

Sramota me. Suočio sam se sa izveštajima o svom ponašanju i tome kako je to uticalo na druge. Nažalost, nisam shvatio da ovim prelazim granicu, ali to mi je postalo jasno poslednjih dana. Odjednom sam osetio ogroman pritisak. Izvinjavam se. Svakako je za nekoga na mojoj poziciji ovo ponašanje neprihvatljivo. Sada to i sam vidim, ali prekasno je. Ne vidim drugu opciju osim da napustim Ajaks. Ovo takođe ima veliki uticaj na moju privatnu situaciju. Zato molim sve da mene i moju porodicu ostave na miru“, rekao je Overmars pošto je skandal izašao u javnost.

Ipak, nekadašnji as Ajaksa, Arsenala i Barselone je vrlo brzo postao sportski direktor belgijskog Antverpena. Klub je pre pet godina preuzeo novinarski magnat i jedan od najbogatijih Belgijanaca Pol Gejens i od tada je Antverpen u stalnom uzletu.

U Ajaksu su rekli da je Overmars bio jedan od najboljih sportskih direktora u istoriji kluba. Ajaks je od njegovog dolaska u klub 2013. prodajom igrača zaradio više od 350 miliona evra.

 

 

Komentari

Vaš komentar