Pao avion Palmasa, šestoro poginulih

Fudbal ostalo 24. jan. 202116:47 > 16:52
Podeli:
fudbal crno-belo
Shutterstock, Inc

U padu aviona koji je prevozio fudbalere brazilskog niželigaša Palmasa poginulo je šestoro ljudi.

Poginula su četvorica igrača, kao i predsednik kluba Lukas Meira i pilot koji je upravljao avionom.

„Duboko ožalošćeni, šaljemo reči podrške i saučešća porodicama poginulih u avionskoj nesreći, koja je odnela živote predsednika Palmsa Lukasa Meire i igrača Lukasa Prakedasa, Giljema Noe, Markusa Molinarija, Raule i pilota Vagnera. Fudbalski savez Brazila je na svim nedeljnim utakmicama odredio minut ćutanja. Meč Palmasa i Vila Nove koji je bio planiran za ponedeljak biće odložen“, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Brazila.

Fudbaleri ovog kluba krenuli su na utakmicu u Gojaniju čarter letom, gde je trebalo da učestvuju na meču “Zelenog kupa” protiv Vila Nove.

“Sa žaljenjem obaveštavamo javnost da u padu aviona nije bilo preživelih. U ovo vreme bola i tuge, klub bi zamolio sve za molitve za rođake poginulih, kojima će pomoći na svaki mogući način”, navedeno je u saopštenju Palmasa.

Ovo je druga velika tragedija koja uključuje pad aviona sa fudbalerima neke brazilske ekipe. Prethodno, u novembru 2016. avion koji je prevozio fudbalere Šapekoensea na meč finala Kopa Sudamerikana srušio se u Kolumbiji, i tom prilikom poginula je 71 osoba od 77, koliko je ukupno bilo prisutno na letu.

Komentari

Vaš komentar