Pele: Ne brinite, nastavljam da se osmehujem svaki dan

Fudbal ostalo 18. sep 202111:392 komentara
Pele/Instagram
Pele/Instagram

Legendarni brazilski fudbaler Edson Arantes do Nasimento Pele poručuje da se odlično oseća nakon što je ponovo prebačen na odeljenje intenzivne nege u bolnici u Sao Paulu.

Slavni fudbaler, koji danas ima 80 godina, uspešno je prošle nedelje operisan u bolnici „Albert Ajnštajn“ u Sao Paulu gde mu je uklonjen tumor debelog creva.

Trostruki osvajač Svetskog prvenstva bio je u bolnici od 31. avgusta nakon što mu je tumor otkriven rutinskim testovima.

Nakon što je ponovo prebačen na intenzivnu negu njegova ćerka Keli Nasimento rekla je da se njen otac dobro oseća, što je sad i on potvrdio kratkom porukom:

Prijatelji, još uvek se veoma dobro oporavljam. Danas su me posetili članovi porodice i nastavljam da se smejem svaki dan. Hvala Vam za svu ljubav koju dobijam od Vas„, napisao je slavni Pele u poruci na Instagramu.

Peleovo zdravlje je poslednjih godina zabrinjavajuće. Operisao je prostatu 2015. nakon što je po drugi put u šest meseci primljen u bolnicu, a zbog urinarne infekcije primljen je 2019. godine.

Peleov sin, bivši golman Santosa Edinjo, rekao je u februaru 2020. godine da je njegovom ocu „bilo neugodno“ da napusti svoju kuću jer ne može da hoda bez pomoći.

Pele je po mnogima najbolji fudbaler sveta svih vremena. U Brazilu je obožavan. Najbolji je strelac reprezentacije Brazila svih vremena sa 77 golova i jedan od samo četvorice fudbalera na planeti koji su postigli bar po gol na četiri različita Svetska prvenstva. Prvak sveta bio je 1958, 19662. i 1970. godine.

 

Komentari

Vaš komentar