Peres: Kao da smo ubili nekog, a hteli smo da spasemo fudbal

Fudbal 22. apr. 20219:40 > 11:1027 komentara
Podeli:
Eric Alonso/Getty Images

Predsednik Real Madrida Florentino Peres priznao je da je razočaran zbog svega što se dogodilo sa Superligom u samo 48 sati.

Nepuna dva dana pošto je objavljeno formiranje Superlige, klubovi osnivači počeli da se povlače pod pritiskom javnosti, ali i žestokih pretnji od strane UEFA i FIFA.

„Tužan sam i razočaran jer smo na ovom projektu radili gotovo tri godine. Možda nismo uspeli da objasnimo na pravi način kako bi sve funkcionisalo“, rekao je Peres.

povezane vesti

„Format Lige šampiona je zastario, interesantno je tek od četvrtfinala. Zbog toga smo želeli da osmislimo takmičenje u kome će se najbolji klubovi Evrope sastajati od samog početka. Pogledali smo brojke i shvatili da bismo zaradili mnogo više novca. Drugi timovi takođe“.

UEFA i FIFA su odmah oštro osudile formiranje novog takmičenja, pobunili su se navijači širom sveta, pa su klubovi, pre svih engleski, odlučili da se povuku.

„FIFA je napravila spektakl. Kao da smo aktivirali atomsku bombu. Možda nismo objasnili kako treba ovo takmičenje, ali nismo imali ni priliku. Jednostavno, neki ljudi nisu želeli da se ovo takmičenje formira. Nikada nisam video onako agresivan nastup predsednika UEFA, a u fudbalu sam 20 godina. Kao da smo ubili nekog, kao da smo ubili fudbal, a pokušali smo da ga spasemo“.

Peres je istakao da Superliga još nije ‘gotova’.

„Oni koji tako misle, greše. Ne verujem da su klubovi još zvanično napustili takmičenje, jer postoje ugovori“.

Komentari

Vaš komentar