Oboren rekord: Potpredsednik zaigrao sa 60 godina

Fudbal ostalo 22. sep. 202117:50 > 18:022 komentara
Podeli:
Roni Brunsvijk
Guliver Image / AP Photo/Andres Leighton

Potpredsednik južnoameričke države Surinam Roni Brunsvijk postao je najstariji fudbaler koji je nastupio u nekoj međunarodnoj klupskoj fudbalskoj utakmici. On je sa svojih 60 godina izašao na teren kao kapiten ekipe Inter Mengotapoe.

Ipak, tim iz Surinama, čiji je Brunsvijk i vlasnik, nije igrao dobro pod vođstvom vremešnog kapitena – Olimpija iz Hondurasa porazila ih je rezultatom 6:0 u okviru KONKAKAF lige.

Inter očekuje i revanš protiv Olimpije, ali je teško očekivati da će uspeti da nadoknade veliki zaostatak u drugom po rangu međunardonom takmičenju pod okriljem KONKAKAF.

Potpredsednik države je nosio dres sa brojem 61 aludirajući na činjenicu da je rođen 1961. godine, a sudeći prema fotografijama sa meča bilo je očligledno da nije u fizičkoj formi neophodnoj za profesionalnog fudbalera.

Političar je igrao na poziciji napadača, zajedno sa svojim sinom Damijanom Brunsvijkom. Sin je izašao iz igre posle 29, a otac tek posle 54 minuta fudbala.

Mediji iz Hondurasa kritikovali su odluku Intera da potpredsednik države nastupi za njih i istakli da su na taj način iskazali nepoštovanje prema rivalu i takmičenju. Posle meča kamere su zabeležile kako Brunsvijk deli novac igračima i osoblju protivničke ekipe.

Brunsvijk je svoju političku karijeru počeo kao telohranitelj Desija Butersea, čoveka koji je u zbacio vladu u vojnom udaru 1980. godine. Ipak, posle nekog vremena je došlo do sukoba, pa je Brunsvijk formirao Vojsku za oslobođenje Surinama, poznatu pod nazivom „Džangl komando“.

Komentari

Vaš komentar