Pre šest godina šampioni Rumunije, sad gube sa 19:0

Podeli:
Guliver

Tužna sudbina zadesila tim koji je osvojio četiri važna trofeja u rumunskom fudbalu u protekloj deceniji.

Nekad popularni rumunski tim Astra Đurđu pre šest godina je ispisao zlatne stranice istorije, postao je šampion ove države. Sada je realnost sasvim drugačija, Astra koja je proslavila pre nekoliko dana 101. rođendan, takmiči se u trećoj ligi Rumunije, bez većih uspeha. 

I tu se problemima nekadašnjeg šampiona ne nazire kraj. Kola su krenula nizbrdo tokom pandemije korona virusa, Astra je zapala u velike finansijske probleme. Igrači, mahom stranci, nisu plaćani na vreme, odlazili su bez obeštećenja, a na sve to se nadovezalo hapšenje prvog čoveka kluba, Joana Nikulaea zbog pranja novca.

Na kraju te sezone Astra je ispala u drugu ligu, odmah potom i u treći rang rumunskog fudbala. I ni tamo im ne ide baš najbolje. Za vikend su izgubili od ekipe Arsenal Tunari sa neverovatnih 19:0.  

U pet odigranih kola Astra nije postigla niti jedan pogodak, primila je čak 48. Uz već pomenuti poraz od 19:0, gubili su sa 13:0, 10:0, te dva puta sa po 3:0. U međuvremenu, Astra je eliminisana i iz Kupa Rumunije, posle poraza od Popešti-Leordenija sa 6:0. 

A pre šest godina ne samo da su bili šampioni Rumunije, već su igrali i u Ligi Evrope, prošli su u nokaut fazu… Osim te titule šampiona, Astra je osvojila i nacionalni Kup (2014. godine), kao i dva trofeja Superkupa Rumunije (2014. i 2016. godine). 

Komentari

Vaš komentar