Princ nagradio igrače Al Hilala za finale klupskog SP

Al Hilal
AP Photo/Manu Fernandez

Milijarder iz Saudijske Arabije, princ Alvalid bin Talal dodeliće bonus od milion rijala (266.500 dolara) svakom igraču Al Hilala za pobedu od 3:2 nad južnoameričkim prvakom Flamengom u utorak, zahvaljujući kojoj su se plasirali u finale Svetskog klupskog prvenstva.

Princ Alvalid, predsednik „Kingdom Holdinga“, veliki je navijač saudijskog kluba, te je na društvenim mrežama najavio da će igračima dati sličan iznos ako pobede u subotnjem finalu.

Osim toga, saudijski sportski kanal SSC izvestio je da će svaki igrač dobiti 500.000 rijala od saudijskog ministra sporta, kao nagradu za pobedu nad Flamengom.

Al Hilal će u finalu igrati protiv pobednika drugog polufinalnog susreta između Real Madrida i egipatskog Al Ahlija, koji je na programu večeras (sreda – 20.00).

To je prvi put da je saudijska ekipa stigla do finala Svetskog klupskog prvenstva.

„Ova pobeda je opipljiva potvrda velike razlike koju je saudijski sport nedavno doživio“, rekao je ministar sporta princ Abdulaziz al-Faisal u izjavi koju je prenela Saudijska pres agencija (SPA).

Al Hilal je pobedio zahvaljujući Salemu Al Dosariju, koji je realizovao dva penala i golu Lusijana Vijeta iz blizine u drugom poluvremenu, u kojem je Flamengo igrao sa 10 igrača, nakon što je vezista Žerson isključen u nadoknadi prvog poluvremena.

Menadžer Brazilaca, Vitor Pereira, za poraz je okrivio suđenje.

„Bili smo spremni da igramo protiv Al Hilala, ali nismo bili spremni za suđenje, koje nije bilo u skladu sa standardima takmičenja“, rekao je Pereira na pres konferenciji u utorak u Tangeru.

Komentari

Vaš komentar