Prvi uspeh za trenera Maskerana

Podeli:
Havijer Maskerano
NorbertScanella Panoramic

Argentinac Havijer Maskerano iza sebe ima fantastičnu igračku karijeru, a po svemu sudeći uspeh ga očekuje i u trenerskom poslu – kao selektor argentinske reprezentacije do 20 godina, 38-godišnjak iz San Lorenca stigao je do prvog trofeja u trenerskoj karijeri.

Maskerano je mlade Argentince vodio na COTIF turniru za mlade fudbalere, koji je održan u L’Alsudiji u Valensiji. Na tom takmičenju našle su se nacionalne selekcije Ukrajine, Brazila, Urugvaja i Španije uzrasta do 20 godina, kao i neki timovi.

Povezano:

Na ovom turniru su tokom godina nastupale buduće zvezde svetskog fudbala poput Lautara Martineza, Iska i Maura Ikardija.

Maskerano je tokom igračke karijere imao sreću da sarađuje sa brojnim velikim trenerima poput Pepa Gvardiole, Rafe Beniteza i Luisa Enrikea.

Maskerano se povukao krajem 2020. godine. Sa reprezentacijom Argentine osvojio je dva olimpijska zlata (2004. u Atini i 2008. u Pekingu), bio je vicešampion sveta 2014. godine. Što se tiče bogate klupske karijere, osvajao je pehare u Argentini sa River Plejtom, u Brazilu sa Korintijansom i gospodario je Španijom sa Barselonom. U Barsi je osvojio 19 pehara – pet puta je bio šampion države, pet puta je osvojio Kup kralja, tri puta španski Superkup, dve Lige šampiona, dva UEFA Superkupa i dva Svetska klupska prvenstva.

Prvi klub u Evropi, nakon odlaska iz Korintijansa 2006. bio mu je Vest Hem, za koji je odigrao svega pet utakmica pre nego što je prešao u Liverpul i za koji je igrao tri godine i odigrao 94 utakmice. Usledio je prelazak u Barselonu u kojoj je igrao osam godina i ostavio neizbrisiv trag. Iz Katalonije se otisnuo u Hebei Čajna forčn, a karijeru je završio u Argentini u kojoj je igrao od januara ove godine.

Komentari

Vaš komentar