„Rat dobili engleski navijači, Španci ni prstom da mrdnu“

Fudbal ostalo 22. apr 202119:288 komentara
Podeli:
Real Madrid's Eder Militao with Liverpool manager Juergen Klopp
REUTERS/Susana Vera

Bivši generalni direktor Real Madrida Horge Valdano prokomentarisao je o neuspeli projekat formiranja Superlige u organizaciji 12 vodećih (najbogatijih) evropskih klubova i dotaknuo se popularizacije sporta među decom.

Madriđani su bili među 12 klubova koji su u nedelju pokrenuli najveću buru u istoriji fudbala. Osnovali su Superligu, da bi za manje od 48 sati sve stalo i raspalo se, isključivo zahvaljujući velikom otporu navijača u Engleskoj.

Povezane vesti

Šest klubova iz Premijer lige povuklo je nogu, a zatim su iz novoformiranog takmičenja istupili Atletiko Madrid, Inter i Milan.

Očigledno da je dokument koji su potpisali klubovi imao malu pravnu snagu. Ovaj rat dobili su engleski navijači jer u Španiji niko nije mrdnuo prstom,“ rekao je Valdano i nastavio:

Ne možete da napravite revoluciju proizvoda koji je toliko popularan poput fudbala, a da ne poznajete sam proizvod i ne razumete kupca. Sada dvanaestogodišnji dečak ne može da podnese rezultat 0:0 duže od 12 minuta. Projekat Superlige nije uspeo, ali ostavlja otvorenim pitanje neophodnih promena. Velike organizacije trebalo bi da razgovaraju o tome sa klubovima kako bi postigle konsenzus.

 

Komentari

Vaš komentar