Rekordnih 365 miliona ljudi gledalo EP za fudbalerke

Podeli:
Guliver

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo za fudbalerke gledalo je više od 365 miliona ljudi, što je rekordna gledanost nekog takmičenja u ženskom fudbalu, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

U izveštaju kompanije Ernst i Jang, navodi se da su utakmice na Evropskom prvenstvu uživo u proseku gledala 18.544 navijača, ukupno 574.875, od kojih se 85 odsto izjasnilo da će ponovo otići na utakmice fudbalerki, preneo je Skaj.  

Povezano

Finalnu utakmicu između Engleske i Nemačke, 31. jula na londonskom Vembliju, gledala su 87.192 navijača, što je rekord ženskog fudbala. Engleska je posle produžetaka pobedila sa 2:1 i prvi put u istoriji postala šampion Evrope. 

Ukupno 84 odsto posetilaca navelo je da je iskustvo gledanja turnira popravilo njihovu percepciju ženskog fudbala, a 88 odsto njih reklo je da će verovatno gledati utakmicu ženskih ekipa na televiziji. 

Vrednost televizijskih prava porasla je za 289 odsto u poredjenju sa prethodnim turnirom. Turnir je takodje inspirisao više od polovine stanovništva i dva od pet gledalaca i volontera da se više bave sportom i fizičkim aktivnostima. 

Komentari

Vaš komentar