Rendžers okrenuo Real, Joviću 45 minuta

Podeli:
Luka Jović
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Madridski Real odigrao je prvu pripremnu utakmicu za novu sezonu na Ajbroks Parku u Glazgovu protiv Rendžersa. Na kraju je slavio škotski šampion 2:1, a Luka Jović je dobio ozbiljnu minutažu od novog trenera Karla Anćelotija.

Italijanski trener odlučio je da Joviću da šansu od prvog minuta. Doduše, starteri u Realu su bili igrači koji mahom nisu bili u prvom planu prošle sezone. Ipak, kraljevski klub je prvi došao do gola, pošto je već u osmom minutu akciju Edegora u gol pretvorio Rodrigo. Ipak, pravu je sreću imao kraljevski klub da zadrži do poluvremena vođstvo, s obzirom da je domaćin dominirao i stvorio nekoliko odličnih prilika, ali nije stigao do gola. Što se Reala tiče ta akcija kod gola bila je jedino vredno pomena u prvih 45 minuta.

Zbog toga je na poluvremenu zamenjen ne mnogo zapaženi Jović, ali situacija se nije drastično menjala. Rendžers je bio konkretniji, ali ovog puta su uspeli da iskoriste svoje prilike. Prvo je u 55. minutu internacionalac iz Zambije Fešn Sakala doneo izjednačenje, a onda je u 77. minutu švajcarski fudbaler Sedrik Iten postigao gol za potpuni preokret i na kraju pobedu škotskog šampiona 2:1.

Real narednu pripremnu utakmicu igra protiv Milana 8. avgusta, što bi trebalo da bude generalka pred početak La Lige, dok je Rendžersima ovo bila poslednja provera pred početak kampanje odbrane titule.

Komentari

Vaš komentar