Risto Radunović pojačao bivšeg šampiona Evrope

Podeli:
Getty Images/Laurence Griffiths

Risto Radunović, svojevremeno kapiten Budućnost, a u protekle dve sezone uzdanica rumunske Astre i reprezentacije Crne Gore, karijeru nastavlja u Bukureštu, u dresu ekipe FCSB (bivša Steaua).

Pregovori su počeli tokom leta, nastavljeni su tokom sezone, a posle odličnih partija koje je Radunović prikazao u dresu sa državnim grbom tokom Lige nacija, čelnici bivšeg šampiona Evrope su odlučili da ubrzaju transfer, uplatili su obeštećenje u iznosu od 400 hiljada evra, pa će se pouzdani defanzivac preseliti u Bukurešt sredinom januara, ili ti prvog dana prelaznog roka.

Tim iz Bukurešta se polako ali sigurno pozicionira na evropskoj fudbalskoj mapi. Tokom leta je igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a narednog leta želi da se bori za mesto u Ligi šampiona.

FCSB je posle 11 odigranih kola lider u šampionatu Rumunije, sa dva boda više u odnosu na Krajovu, odnosno šest u odnosu na ekipu Kluža. Ekipa Astre, čije je boje branio Risto Radunović sa velikim uspehom, loše je počela sezonu, nalazi se na začelju tabele sa osam osvojenih bodova i predstoji joj borba za opstanak u elitnom društvu.

Risto Radunović, je više puta naglasio da je Astra bila sjajan izbor posle odlaska iz Budućnosti. Nema nikakve dileme da će navijati za bivše saigrače da ostanu u eliti, a on će sa novim saigračima nastojati da se domogne titule i kvalifikacija za Ligu šampiona.

Selidba u Bukurešt, je stigla nedugo posle plasmana reprezentacije Crne Gore u B diviziju Lige nacija, a uoči žreba za Svetsko prvenstvo, koje Crna Gora čeka u četvrtom šeširu.

Radunovića očekuje prilično jaka konkurencija u Bukureštu, ali ako nastavi sa partijama koje je pružao u dresu Astre i reprezentacije, gotovo je izvesno da će se izboriti za mesto u prvom timu, nekada širom Evrope poznatog kluba iz Bukurešta.

 

Komentari

Vaš komentar