Rusi povukli tužbu protiv FIFA

Podeli:
REUTERS/Hannah Mckay

Fudbalski savez Rusije (RFS) povukao je žalbu na odluku FIFA o zabrani učešća "zbornaje" u međunarodnim takmičenjima, čime je praktično prihvatio isključenje sa Svetskog prvenstva 2022. godine, objavio je Sud za sportsku arbitražu (CAS).

„Procedura će uskoro biti zatvorena“, objavio je CAS u saopštenju za javnost.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) je krajem februara do daljnjeg suspendovala Rusiju zbog invazije na Ukrajinu. Suspenzija je značila i isključenje ruske reprezentacije iz dodatnih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

povezane vesti

RFS je najavio žalbu, međutim sada je povukao svoju odluku protiv krovne fudbalske organizacije.

Međutim, Rusija nastavlja svoj postupak protiv Evropske fudbalsle federacije (UEFA) i još uvek se nada dozvoli ženskoj reprezentaciji da učestvuje na Evropskom šampionatu ovog leta u Engleskoj koji se igra od 6. do 31. juna.

Iz CAS-a su poručili kako je veliki broj ruskih sportskih saveza pokrenuo tužbe protiv sankcija koje su preduzela sportska tela posle invazije ruske vojske na Ukrajinu.

Ruski klizački savez, biatlon, veslanje, ragbi i gimnastika samo su neki od saveza koji osporavaju isključenje svojih sportista iz međunarodnih takmičenja, precizira CAS.

Komentari

Vaš komentar