Rusija otkazala mesto u FIFA za visoku poziciju u UEFA

Podeli:
UEFA Nion
Reuters, Denis Balibouse

Ruska fudbalska federacija je otkazala mesto u Savetu FIFA, a u isto vreme predložila predsednika nacionalne Federacije za člana Izvršnog odbora UEFA, saopštila je Evropska fudbalska konfederacija.

Mesto u Savetu FIFA pripadalo je Alekseju Sorokinu, koji je na tu funkciju došao kao predsednik organizacionog odbora SP u Rusiji 2018. godine. To se dogodilo, nakon što je Ministar sporta Vitalij Mutko razrešen ove funkcije.

Sorokin i Portugalac Fernando Gomeš već su objavili da neće učestvovati na izborima 20. aprila. Novi kandidati za mesto u Savetu FIFA su Peter Peters, potpredsednik Nemačkog fudbalskog saveza i predsednik Rumunske fudbalske federacije Razvan Burlanu. Oni neće imati protivkandidate i sigurno će dobiti četvorogodišnje mandate, koji im donose godišnje stipendije FIFA u iznosu od 250 hiljada dolara.

Predsednik Ruske fudbalske federacije Aleksandar Djukov je na drugoj strani jedan od devet kandidata za osam mesta u Izvršnom odboru UEFA. On je dugogodišnji direktor kompanije „Gazprom”, koja je godinama najveći sponzor Lige šampiona.

Komentari

Vaš komentar