Santoš kriv zbog utaje poreza, vraća 4,5 miliona dolara

Fernando Santos Portugal euro 2020
REUTERS/Darko Bandic

Portugalski Arbitražni sud proglasio je krivim selektora fudbalske reprezentacije ove zemlje Fernanda Santoša zbog utaje poreza.

Lokalni mediji navode da je Santoš primao platu od Fudbalskog saveza Portugala (FPF) preko kompanije „Femakosa“. Ovu kompaniju je osnovao Santoš sa svojom suprugom Giljerminom.

povezane vesti

Selektor Portugala je uspeo da umanji porez, ali ne na legalan način, zbog toga što je platu od FPF-a dobijao preko svoje kompanije.

Portugalski Arbitražni sud je odlučio sa Santoš i njegova supruga Giljermina moraju da vrate 4,5 miliona dolara u državni budžet zbog izbegnutih poreza i kazni. Sud je kaznio i FS Portugala zbog saučesništva.

Santoš je izjavio pred sudom da je bio vlasnik kompanije „Femakosa“ i pre nego što je postao selektor Portugala. Dodao je da je tek posle konsultacija sa advokatima odlučio da prima platu preko svoje kompanije.

Selektor Portugala je naveo i da će, bez obzira što smatra da je nevin, postupiti po odluci suda i vratiti novac u državni budžet.

Santoš (67) je od 2010. do 2014. godine vodio selekciju Grčke. Potom je preuzeo Portugal, i sa ovom selekcijom bio je šampion Evrope 2016. godine.

Komentari

Vaš komentar