SK saznaje: Milion i po evra deli Piksija od klupe Srbije

Fudbal ostalo 26. jan. 202111:30 > 13:0815 komentara
Podeli:
Dragan Stojković
Branko Spasojević

Po saznanjima Sport kluba, već petog februara bi trebalo da bude poznato da li Dragan Piksi Stojković prihvata ulogu selektora Srbije.

Stvari zasad stoje ovako: kad bi Piksi i Gvangdžou R&F zajednički podvukli crtu na izmaku tekuće godine, Kineze bi to koštalo pet i po miliona, od čega su dva vezana za raniji dug, koji je prolongiran do predstojećeg leta i uopšte nema dileme ( bez obzira na ishod pregovora koji su uveliko u toku ) da li će se naći na kontu srpskog internacionalca. U priči oko eventualnog raskida su, dakle, tri i po miliona (godišnja plata). Deo pomenute sume morao bi da se istopi, ali u razumnoj meri, ćime bi se stvorili uslovi da ono što je ranije odvraćalo jednog od najboljih igrača u istoriji srpskog fudbala nekako preraste u dobitnu kombinaciju za državni tim.

Povezane vesti

Gvangdžou drži ključeve, sa ove, i ne samo sa ove distance. Logički zaključujući bolje je smanjiti troškove za milion, dva, nego sve pare izbrojati do isteka 2021. Pogotovo što finansijska situacija u klubu nije sjajna kao nekad, ugovori su smanjeni, raspušten je rezervni sastav (godinama se, pre pojave korone, znalo da dan za danom, vikendom, dok traje šampionat Kine, igraju najpre prvotimci, zatim i momci koji su u drugom planu), ugašena je i filijala Hong Kong R&F. Svako, naravno, raspolaže svojim novcem, kasa je –kineska.

Vratimo se pegovorima, Gvangdžou je spreman da ove zime stavi tačku, tako što predlaže da Piksi umesto tri i po, dobije milion i po evra. Razlika –dva miliona. Nešto bi Piksi, valjda, dobio i od FS Srbije, 500.000, ne više, s obzirom na nimalo ružičastu situaciju u kući fudbala, zato bi sve mogao da naplati aneksom ugovora, gde bi se unela nagrada za plasman na Svetsko prvenstvo. Pošteno. Svi zadovoljni, prezadovoljni. U ovom trenutku, ipak, ne čekajući ishod kvalifikacija u kojima je Portugal glavni favorit, računica je prosta, Piksi bi bio u manjku milion i po evra!

Pod uslovom da prihvati ponuđenu udicu FSS, u stručni štab srpske reprezentacije ući će, sigurno, neko od ljudi, pardon, više njih sa kojima je sarađivao u najmnogoljudnijoj zemlji. Problem je koga se odreći…A, svi su mu u srcu. Dokazao je to i poslednjim boravkom u Beogradu, kada ih je pozvao na druženje u restoranu Dragana Okuke (deo uspešne, bogate trenerske karijere proveo u Kini ). Za stolom: Dragan Stojković, Žarko Đurović, Bratislav Živković, Slobodan Marović, Marko Perović, osvedočeni prijatelj, legendarni golman, kapiten evropskog prvaka Stevan Dika Stojanović i gazda Dragan Okuka. Među gostima se traže najbliži saradnici, najdalje je Marko Perović, koji, kako javljaju izvori SK, ima na dlanu poziv da preuzme omladinsku selekciju Kine.

Šta bi bilo, kad bi bilo…

Komentari

Vaš komentar