Skolari napustio Kruzeiro nakon što ih spasao ispadanja

Podeli:
Zhong Zhi, Getty Images

Slavni trener Luiz Felipe Skolari napustio je Kruzeiro nakon što je uspešno obavio misiju, sprečio da nekadašnji šampion Brazila ispadnje iz drugog ranga takmičenja, brazilske Serije B.

Kruzeiro je 2019. godine prvi put u istoriji doživeo da ispadne iz elitne brazilske lige, a onda doživeo strmoglav pad.

Uključena je crvena lampica i u pomoć je pozvan legendarni selektor Brazila, osvajač Svetskog prvenstva 2002. godine. Skolari, iako u poznim godinama (72), hrabro se uhvatio u koštac i rešio problem.

Kad je u oktobru prošle godine preuzeo ekipu, Kruzeiro je zauzimao pretposlednje mesto na tabeli. Dolaskom Skolarija nekadašnji četvorostruki šampion Brazila napravio je seriju od sedam utakmica bez poraza i izašao iz zone ispadanja.

Međutim, neizvesna borba za opstanak potrajala je sve do nedavno. Konačno, nakon pobede nad Operarijom 2:1, navijači Kruzeira mogli su da odahnu. Opstanak je obezbeđen, a Skolari je nakon utakmica napustio klub.

Dogovoren je sporazumni raskid pošto je Skolari vodio Kruzeiro na 21 utakmici i ostvario devet pobeda, osam remija i četiri poraza.

Kruzeiro je zahvalan, prepoznao je sav trud i Felipeovu posvećenost klubu u ovom važnom trenutku. Želimo svu sreću treneru svetskog šampiona i njegovom štabu“, stoji između oastalog u saopštenju Kruzeira.

Skolari je tokom bogate karijere trenirao 16 različitih klubova i tri reprezentacije. Dva puta je bio selektor Brazila, jednom Portugala i Katara. Trenirao je Čelsi, kineski Gvandžou Evergrande i po više puta brazilske velikane Palmeiras, Gremio i naravno Kruzeiro.

Komentari

Vaš komentar