Spektakl u najavi: Miljakovac, Feniks trofej i Sport Klub

FK Miljakovac
FK Miljakovac

Uz Partizan, još jedan srpski klub će braniti čast Srbije u evropskim fudbalskim takmičenjima. FK Miljakovac će ove sezone nastupati u takmičenju "Feniks trofej" (Fenix trophy) koje okuplja amaterske klubove iz devet zemalja, od kojih su neki nekadašnji šampioni svojih država. Oba meča ekskluzivno će prenositi Sport Klub!

FK Miljakovac je voljom žreba svrstan u Grupu C zajedno sa ekipom Brere iz Milana i Skjoldom iz Kopenhagena, a prvi mečevi grupne faze igraju se u Beogradu 22. i 30. novembra od 20 časova. Srpski predstavnik će biti domaćin na stadionu Voždovca, što će svim ljubiteljima fudbala priuštiti svojevrstan užitak zbog fenomenalnog ambijenta stadiona na krovu Šoping centra „Stadion“.

Radnička klasa u Evropi

Fudbalski klub Voždovac je učinio jedinstven gest i ustupio Miljakovcu svoj stadion za odigravanje dva evropska meča, čime je poslata sjajna poruka povezivanja visoko profesionalnih i amaterskih klubova zarad dobrobiti srpskog fudbala i prikazivanja istog u što lepšem svetlu pred širokom publikom iz Evrope.

FK Voždovac će pored ustupanja stadiona pomoći svojim organizacionim kapacitetima da obe utakmice budu organizovane na visokom nivou. Time je Voždovac još jednom pokazao da na prvo mesto stavlja interes srpskog fudbala i pružio podršku najmasovnijem sportu na svetu, i u Srbiji, amaterskom fudbalu, na čemu se FK Miljakovac izuzetno zahvaljuje.

Miljakovac će 22. novembra na stadionu Voždovca ugostiti Breru, dok će 30. novembra čari i ambijent „zmajevog gnezda“ osetiti Skjold. Početak oba meča zakazan je za 20 časova, a informacije o prodaji karata će biti objavljene uskoro.

FK Miljakovac
FK Miljakovac

U grupi A ovog evropskog takmičenja naći će se Junajted iz Mančestera (Engleska), Kuenka Mestaljes (Španija) i Beveren (Belgija). U okviru grupe B nadmetaće se Prag Raptors (Češka), Krakov Dragons (Poljska) i AFC DWS (Holandija). U grupi C u kojoj nastupa Miljakovac, kao što smo već napomenuli biće Brera iz Milana i BK Skjold iz Kopenhagena.

Protekla sezona bila je prva u istoriji ovog evropskog takmičenja i okupila je osam klubova iz sedam zemalja, a prvi trofej osvojila je planetarno popularna ekipa Junajted iz Mančestera, klub osnovan od strane navijača Mančester Junajteda 2005. godine, koji prate milioni ljudi.

FK Miljakovac je svojim radom i angažmanom na stvaranju boljeg fudbalskog okruženja, kao i marketingom zavredio pažnju čelnika i osnivača ovog takmičenja i dobio poziv da bude deo elite amaterskih klubova iz Evrope, što je još jedno veliko priznanje za srpski fudbal.

Komentari

Vaš komentar