Sreća, ljubav, bezbrižnost: Del Pjero objasnio kultnu sliku

Fudbal ostalo 23. jun. 202213:532 komentara
Podeli:
Getty Images/Simon Hofmann

Ima li slađeg obroka od onog u kasne sate na ulici, u povratku iz izlaska? Alesandro del Pjero i Zinedin Zidan imaju odgovor. Igrali su zajedno u Juventusu od 1996. do 2001. godine, a tokom njihovih igračkih dana nastala je kultna fotografija u jednoj piceriji. Zidan jede picu, a Del Pjero uživa sa svojom devojkom Sonjom.

Del Pjero je u razgovoru za jedan italijanski list objasnio i kako je nastala fotografija, kao i šta joj je prethodilo?

Pre šest godina je obnovio sećanja na tu fotografiju, kada je Zidan seo na klupu Real Madrida.

„Sitni noćni sati. Autoput Milano-Torino i napušteni fast fud. Zizu, Sonja i ja smo se vraćali sa jednog događaja u Milanu koji je organizovao Adidas. Pobegli smo, bez klope i švedskog stola, samo da bismo ranije stigli kući. Ipak, glad je glad. Stali smo, a unutra nije bilo nikog osim kasirke i kuvarice. Uzeli smo parče pice, ono koje ostane poslednje kad se zakasni. Korica je bila elastična kao žvaka. Bio sam brži nego Zizu, već sam zgužvao svoje parče, a gospođa za šankom je ravnodušno pravila kafu. Moj tadašnji saigrač je i dalje bio fokusiran na picu, a ja već ima drugu zanimaciju“, objasnio je Del Pjero i dodao:

„Fotografiju je napravio Đani Đansanti. On uvek sa sobom ima fotoaparat. Nismo pozirali, nismo ni očekivali da će nas slikati. To je jedna od fotografija do kojih mi je najviše stalo. Na njoj je skoro sve: ljubav, prijateljstvo, bezbrižnost, jednostavnost, normalnost, nežnost, želja da budemo zajedno, osećaj sreće, pun života“.

Del Pjero je upravo tom fotografijom još 2016. godine poželeo sreću Zidanu, kada je prvi put postao trener Real Madrida.

Komentari

Vaš komentar