Svetski kup: Saudijski Al Hilal preko penala do Flamenga

REUTERS/Andrew Boyers

Ekipa Al Hilala pobedila je Vidad Kazablanku u četvrtfinalu FIFA Svetskog prvenstva za klubove. Posle 120 minuta je bilo 1:1, a na penale je prošao tima Al Hilala koji je na ovom turniru kao šampion Azije.

Tim Vidada je u početku meča imao dobre šanse preko Džalala Daudija. Kasnije je probao i Didije Lamkel Ze, da bi domaći tim koji je bio mnogo raspoloženiji konačno došao do vođstva ubrzo posle velikog odmora. Strelac je bio Al Amlud koji je glavom šutirao i tako je savladao golmana Al Hilala Abudlaha Al Muaiufa.

Dva puta je Al Hilal imao u ovom meču situaciju u kojoj su igrali Vidada raščiščavali loptu ispred gol linije, a na kraju su dobili penal u 89. minutu. Jahija Alah je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a siguran izvođač penala je bio Mohamed Kano.

Obe ekipe su u produžecima igrale sa po deset igrača, baš je Kano bio isključen za Al Hilal, ali golova više nije bilo. Marega i Sambu su imali odlične šanse za pobedu u samoj završnici ali ostalo je 1:1.

U penal seriji je Alah, koji je skrivio i penal pred kraj drugog poluvremena, bio jedini neprecizan. On je promašio penal u prvoj seriji, a sva petorica igrača Al Hilala su bili precizni. U pitanju su Marega, Vijeto, Al Šehri, Al Hamdan i Al Džuvajr.

#social-embed_2

Komentari

Vaš komentar