Tebas: Mnogo je smešnih odluka na tom sudu

Fudbal ostalo 31. jul. 202122:551 komentar
Podeli:
Havijer Tebas
REUTERS/Susana Vera

Prvi čovek La Lige Havijer Tebas ne slaže se sa odlukom suda u Madridu koji je naložio Evropskoj fudbalskoj uniji da povuče kazne izrečene klubovima koji su želeli da osnuju Superligu.

Real Madrid, Barselona i Juventus su u zajedničkom saopštenju pozdravili odluku suda u Madridu donetu po žalbi UEFA u kojoj se navodi da UEFA ne može da kažnjava klubove koji su pokušali da osnuju Superligu. Klubovi su naveli da će ostati pri svojim planovima i da očekuju da Sud pravde u Luksemburgu zabrani UEFA da drži monopol nad evropskim fudbalom.

Povezano

„Pročitao sam saopštenje klubova, ne i presudu koju je doneo sud. Pre svega, postupak po žalbi je vodio isti sudija koji je doneo prvu odluku tako da je bilo očekivano da će i sada presuditi isto. Ako je već jednom zauzeo stav po ovom pitanju, bilo je jasno da ga neće promeniti“, rekao je Tebas.

„Bilo bi smešno da se sada predomislio zar ne? Kad već pričamo o smešnim odlukama, čini mi se da ih je mnogo u tom sudu“, dodao je Tebas.

Najave o kaznama bile su glasne, ali uprkos tome tri kluba koja nisu odstupila od svoje ideje i ove sezone će igrati u Ligi šampiona.

„Hajde da vidimo kako nastaju ova zajednička saopštenja, zvuče kao da su milosrdna. Pričaju kako je potrebno razgovarati sa ligama, sa UEFA, FIFA, kako će popraviti svet radeći zajedno“, dodao je Tebas sarkastično.

„Sećam se reči Florentina Pereze koji nam je poručio da ne brinemo, da oni nikada ne bi organizovali nešto što bi uništilo lige. Sada bar prave dobar korak u tom pravcu“, dodao je.

Komentari

Vaš komentar