Tomas Vermalen završio karijeru i priključio se FS Belgije

Podeli:
Tomas Vermalen Belgija Belgium's Thomas Vermaelen during the Euro 2020 soccer championship group B match between Finland and Belgium at Saint Petersburg stadium in St. Petersburg, Russia, Monday, June 21, 2021. Russia Finland Belgium Euro 2020 Soccer
(AP Photo/Dmitri Lovetsky, Pool)

Dugogodišnji fudbalski reprezentativac Belgije Tomas Vermalen odlučio je da sa 36 godina završi bogatu igračku karijeru i posveti se trenerskom pozivu.

Tomas Vermalen

Vermalen se u dogovoru sa FS Belgije priključio stručnom štabu fudbalske reprezentacije ove zemlje čiji je doskora bio nezamenjivi član, ali na terenu.

Za nacionalni tim je od 2006. godine ukupno odigrao 85 utakmica i postigao dva gola. Poslednji meč u dresu Belgije odirao je prošle godine u četvrtfinalu EURO protiv Italije (1:2).

Igračku karijeru završio je kao član japanskog Visel Kobea. Tokom bogate karijere branio je boje i Ajaksa, RKC Valvajka (pozajmica), Arsenala, Barselone i Rome (pozajmica).

Bio je šampion Holandije i Španije, osvajao je trofeje i u Engleskoj i Japanu. Sa Barselonom ima i pehar Lige šampiona (2015). Sa Belgijom je bio treći na Svetskom prvenstvu 2018. u Rusiji.

 

 

Komentari

Vaš komentar