Trening plus organizovao besplatan fudbalski kamp

Fudbal ostalo 29. jul. 202114:45 > 19:454 komentara
Podeli:
FOTO: Trening plus

Nakon dugogodišnjeg rada u besplatnoj školi fudbala “Trening Plus”, Milorad Bajić i ekipa koja radi sa njim došla je na ideju da organizuje “Besplatni fudbalski kamp za talentovanu decu“.

Svedoci smo da je u poslednje vreme došlo do ekspanzije sportskih kampova, koji na žalost nisu dostupni svima! Njihove cene se kreću od 25.000 do 60.000 dinara, pa veliki broj talentovane dece nije u mogućnosti da prisustvuje ovakvim manifestacijama. Zato smo i došli na ideju, da pored besplatnih treninga koje organizujemo u sklopu naše školice, organizujemo i besplatni fudbalski kamp. Smatramo da talenat nema cenu i kroz ovakve projekte hoćemo da vratimo fudbalu neke stare vrednosti”, kaže Milorad Bajić, trener i osnivač škole „Trening plus“.

foto: Trening plus

Kamp se održao na stadionu FK „Mladi Mabat“ u periodu od 5 do 11. jula. Sve informacije mogu da se nađu i na sajtu škole www.besplatnaskolafudbala.rs.

Oko 30 dečaka i devojčica uzrasta od sedam do 12 godina dobilo je priliku da u prelepom ambijentu Zvezdarske šume uživa u čarima fudbalske igre. Cilj kampa je bio da deci obezbedimo integralnu obuku u koju je uključen veliki broj trenera. Sa decom su radili: trener borilačkih veština koji je decu učio padovima, sportski psiholog koji je deci predstavio prave vrednosti sporta i kako da se nose sa pritiskom koji im nameće okolina, trener golmana koji je radio na obuci osnovnih tehničkih elemenata( hvatanje lopte i padovi), četiri trenera za tehničku obuku fudbalera. Deca su radila u manjim grupama kako bi svakome  bila posvećena neophodna pažnja”, prenosi Bajić iskustva iz kampa.

FOTO: Trening plus

Svako dete je na poklon dobilo specijalistički pregled koji je baziran na 3D analizi tela kao i dve majice i šorts.

Ovom prilikom se zahvaljujemo prijateljima kampa: gradu Beogradu – Sekreterijatu za sport i omladinu i etno restoranu Pahuljica. Oduševeljeni smo kako je sve prošlo i nadam se da ćemo uskoro opet biti u mogućnosti da okupimo još više talentovane dece, koja će moći da se bave ovim sportom bez obzira na svoj materijalni status”, istakao je Bajić na kraju razgovora.

 

Komentari

Vaš komentar