Triler u Brazilu, Flamengo šampion i pored poraza

Fudbal ostalo 26. feb 202114:00 > 15:53
Flamengo šampion
Getty Images/Buda Mendes

Neviđena drama i pomalo neverovatan rasplet brazilskog šampionata, sa hepiendom za fudbalere Flamenga.

Iako su poraženi u poslednjem, 38. kolu Serije A, fudbaleri iz Rio de Žaneira sačuvali su lidersku poziciju, jer je drugoplasirani Internasional odigrao samo 0:0 sa Korintijansom, pa je na kraju i izgubio titulu za jedan bod!

Znali su u Flamengu da će, iako lideri, imati težak zadatak na gostovanju u Sao Paulu. Jer je i domaćin, koji redovno „bije” popularni Mengo, imao imperativ pobede zbog plasmana u Kup Libertadores.

U prvom poluvremenu gosti su primali udarce, domaćin je dobio četiri žuta kartona, ali je u petom minutu sudijske nadoknade postigao i gol! Lusijano je matirao rezervnog golmana Uga Sousu i najavio pravu dramu.

U nastavku je Flamengo došao do izjednačenja (Bruno Enrike u 52. minutu), ali je sedam minuta kasnije drugi put poveo domaćin, kad je Pablo sjajno reagovao na dodavanje veterana Danija Alveša, kome je prethodno golman Sousa poklonio loptu.

Do kraja meča na stadionu „Morumbi” više nije bilo golova, pa je gostima preostalo da isprate završnicu susreta u Porto Alegreu i bodre Korintijans, koji je držao za njih šampionskih 0:0.

A kada je sudija Sampajo odsvirao kraj dramatičnog meča između Internasionala i Korintijansa, na kojem je bilo poništenih penala, ali i golova za domaćina, usledilo je neopisivo slavlje taličnih fudbalera Flamenga, čija je sezona bila puna obrta. Iako su nakon prva tri kola bili na samom dnu tabele, oni su nakon smene trenera Domeneka Torenta i dovođenja Rožerija Senija, započeli uspon koji je završio osvajanjem titule.

Za bivšeg sjajnog golmana Senija to je prvi trenerski trofej, a osvojio ga je upravo na stadionu na kojem su ga obožavali, dok je čuvao gol Sao Paula.

Internasional je pobedom mogao da dođe do svoje četvrte titule, a prve nakon 1979.

Prvoligaško društvo napuštaju Vasko da Gama, Gojas, Kurićiba i Botafogo.

Komentari

Vaš komentar