Tufegdžić napustio Emirate

Podeli:
Privatna arhiva

Posle nepunih osam meseci Goran Tufegdžić nije više šef stručnog štaba Fudžeire. Srpski trener sporazumno je raskinuo ugovor sa superligašem iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Provereni stručnjak, na sopstveni zahtev, odlučio je da se povuče sa klupe posle pobede nad Al Dafrom (4:2). Rukovodstvo kluba iz Dubaija prihvatilo je stav šefa stručnog štaba i potpisalo raskid saradnje.

Tufegdžić je ostavio Fudžeiru van crvene zone ispadanja – na 12. mestu, u konkurenciji 14 ekipa. U bogatoj karijeri poslednjih pet godina radio je u Emiratima, a prethodno u  Kataru, Saudijskoj Arabiji, u klubovima i seniorskoj reprezentaciji Kuvajta.

Povezane vesti

Zanimljivo, iako već odomaćen i poštovan na Bliskom istoku, u arapskom svetu, Tufegdžića slabo pamte ljubitelji srpskog fudbala. Kratko vreme, na početku karijere, pre skoro 20 godina, radio je u požarevačkom Mladom radniku i Zviždu iz Kučeva. Otisnuo se potom u Kuvajt i posle sjajnih rezultata na klupi tamošnjeg državnog tima definitivno pronašao sebe na Arapskom poluostrvu.

Odlaskom Požarevljanina, ranije i smenom Aleksandra Veselinovića, proredila se srpska trenerska kolonija u dalekim Emiratima. U utakmice odluke, Al Dafra ulazi sa Vukom Rašovićem, dok brigu o prvotimcima Hate vodi Vladimir Vermezović.

Komentari

Vaš komentar