Tužba za Engleze? Oglasio se i Pike

Fudbal ostalo 21. apr. 202111:051 komentar
Podeli:
Francois Nel/Getty Images

Dok Real Madrid samouvereno ostaje u priči o Evropskoj Superligi, Barselona čini se prati isti kurs, Atletiko i dalje vaga, španski mediji pominju moguću tužbu na račun engleskih kliubova, a Đerar Pike prvi je igrač Barselone koji javno kritikuje ceo projekat.

Samo 48 sati trajala je priča o početku novog takmičenja namenjenog samo najbogatijim klubovima.

Englezi su istupili pa je društvo sa 12 spalo na šest članova.

Pominje se da će odstupiti i Inter i Milan, Atletiko bi mogao da donese odluku u sredu, a pritisci su izuzetno veliki i u Barseloni.

Marka u sredu navodi da su tri španska kluba, uz pomoć Juventusa spremna da tuže engleske klubove zbog napištanja zajedničkog projekta. Ta priča verovatno će u skorom roku dobiti potvrdu ili će se ispostaviti da je samo novinarska projekcija.

I dok su menadžeri u engleskoj, uglavnom, jasno izražavali svoj stav protiv Superlige, kao i igrači timova koji su u tom momentu bili članovi društva odmetnika, u Španiji se ćutalo.

Zinedin Zidan rekao je da pitanje o učešću Reala u celom projektu nije pitanje za njega već za upravu kluba. Nisu se igrači oglašavali na društvenim medijima kao što je to bio slučaj u Engleskoj.

Ali jedan među njima nije ćutao.

Dok se fudbalski svet tresao u utorak uveče, Đerar Pike oglasio se na Tviteru sa dve kratke, ali veoma jasne, rečenice:

„Fudbal pripada navijačima. Sada više nego ikada“.

Mnogi će se složiti, zapravo većina. Neko će se možda setiti da je kupovinom Dejvis kupa i njegovom potpunom transformacijom u odnosu na ono što je to takmičenje predstavljalo, sam Pike zapravo uradio tenisu nešto slično onome protiv čega se bori u fudbalu.

Komentari

Vaš komentar