Užice ispraća Antića: Komemoracija u petak

Podeli:
Antić
SK

Fudbalska Srbija i Užice spremaju poslednji ispraćaj Radomiru Antiću. Za petak je zakazana komemoracija, dan kasnije sahrana na Gradskom groblju Dovarje.

U gradu na Đetinji u toku su intezivne aktivnosti oko organizacije dva centralna događaja i poslednjeg otpozdrava jednom od najvećih trenerskih imena fudbalske Srbije.

Gradski fudbalski klub Sloboda, zajedno sa predstavnicima lokalne vlasti, organizovaće komemorativno veče, u petak, u Velikoj sali Narodnog pozorišta.

Povezane vesti

U ime Grada Užica govoriće Branislav Mitrović, predsednik lokalnog parlamenta. Slobodu će predstavljati potpredsednik Nemanja Nešić, jedan od najvećih poznavalaca fudbalske istorije grada na Đetinji. Emisar Partizana biće prvi čovek kluba Milorad Vučelić, a prijatelja Vukadin Simović, direktor užičke gimnazije, čiji otac Đokica je bio Antarin kum i jedan od najboljih prijatelja u životu.

Fudalski savez Srbije, na komemorativnoj večeri u užičkom pozorištu, predstavljaće, zamenik predsednika Nenad Bjeković i generalni sekretar Jovan Šurbatović. Planirano je da se skupu obrati i neko od bivših reprezentativaca, učesnika Svetskog prvenstva, u Južnoj Africi.

Dan kasnije, u subotu, u 11 časova, biće položena urna u porodičnu grobnicu Antić, na groblju Dovarje.

Omiljen među Užičanima, po tradiciji, čuveni trener provodio je letnje dane u gradu na Đetinji i Zlatiboru. Uspomenu na sada već kultna druženja sa prijateljima u Gradskoj kafani, nezaboravne večeri u idili tada skoro netaknute zlatiborske prirode, uz neizbežne, u to vreme, prijateljske utakmice ekipa sa svih strana Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rusije, Kipra, Rumunije, Albanije… i danas čuvaju mnogobrojni Antarini prijatelji svih generacija.

Posebno ponosan na porodicu, temelj uspešnog čoveka, Radomir je karijeru gradio i posebno isticao podršku supruge Vere, sina Duška i ćerke Ane.

Legendarni trener preminuo je šestog aprila prošle godine, u Madridu. Zbog epidemioloških mera, uslovljenih pojavom virusa korona, kremiran je dva dana kasnije, uz najavu da će poslednji ispraćaj u Užicu, koje je neizmerno voleo, biti organizovan kad se steknu uslovi. Definitivno, 17. jula, veliki Radomir naći će mir u tišini Dovarja…

 

Komentari

Vaš komentar